promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit néznek a magyarok? Ez a 25 legnézettebb film a FILMIO-n
Borítókép:  IGN Hungary
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közelmúlt sikerfilmjei és régi klasszikusok egyaránt megtalálhatók a FILMIO legnézettebb alkotásai között. A Nemzeti Filmintézet által novemberben indított streamingplatform pont ezt az igényt igyekszik kiszolgálni: felidézni a magyar mozi gyöngyszemeit és széles körben elérhetővé tenni az aktuális alkotásokat. Itt a 25 legnézettebb magyar alkotás a FILMIO-ról.

A FILMIO TOP 25-ös listáján helyet kapott gyerekeknek szóló rajzfilm, ifjúsági film, 1930-as években forgatott komédia és az elmúlt évek jelentős mozisikerei is.

25. a listán a Vízipók-csodapók, az 1982-ben készült animációs film, amely egészen biztosan nemcsak a legkisebbeknek kínál tartalmas szórakozást. Ugyanez lehet a helyzet a 24. helyen szereplő Égig érő fű című ifjúsági filmmel, amelynek szállóigéit ma is gyakran idézik azok, akik valaha szívükbe zárták a történetet.

Nem hiányozhatnak a kedvencek közül a filmklasszikusok sem: sokan voltak kíváncsiak a Te, rongyos élet, A tizedes meg a többiek, vagy épp A tanú című filmekre. Utóbbi azért is különleges, mert egy sokáig nem ismert, cenzúrázatlan változat is felkerült a FILMIO kínálatába digitálisan felújítva. A listán sok olyan alkotás van, amelyet egy-egy rendkívüli színészi alakítás, emlékezetes karakterek miatt nézünk meg szívesen újra és újra. A FILMIO előfizetők kedvence Kabos Gyula, aki a Hyppolit, a lakájban alakít fergetegeset, Pécsi Ildikó, akit többet között a Veri az ördög a feleségét című filmben láthatunk, vagy épp Bujtor István, akinek a műkincsrablók utáni nyomozását a FILMIO-n is sokan szurkolták végig A Pogány Madonnát nézve.

Az utóbbi 10 év filmtermésére kíváncsiak leginkább a FILMIO nézők, hiszen ebből a kategóriából került fel a legtöbb film a TOP 25-ös listára. A legnépszerűbb filmek között találjuk a Liza, a rókatündér, a Kincsem, Megdönteni Hajnal Tímeát, a BÚÉK, a Budapest Noir, az Anyám és más futóbolondok a családból, a Trezor, és a Vándorszínészek című mozifilmeket. A kultfilmek a FILMIO kínálatában is keresettek: a TOP 25-ös lista első három helyét kultikus filmek foglalták el. Az előfizetők körében jelenleg a legnézettebb a Török Ferenc rendezte, idén 20 éves Moszkva tér (2001). A dobogó második fokán Tímár Péter 1995-ös alkotása, a Csinibaba, míg a harmadik legnépszerűbb a kínálatban A Pogány Madonna 1980-ból.

A FILMIO-n jelenleg több mint 200 magyar alkotásból választhatnak az előfizetők, és a kínálat hetente folyamatosan bővül felújított régi filmekkel és a közelmúltban készült izgalmas alkotásokkal.

A januári újdonságok között volt a Boldog születésnapot, Marilyn! (1981) az elragadó Esztergályos Cecíliával a főszerepben, a 2x2 néha 5 és az Oscar-jelölt és berlini Arany Medve díjas Testről és lélekről is. Februárban is remek alkotásokkal bővül a kínálat, köztük a 2017 óta töretlen sikerű Tékasztorik című vígjáték és a különleges, kizárólag archív felvételekből összeállított Budapest Retró.

Íme a 25 legnézettebb alkotás a FILMIO-n (2020. november 19 – 2021. január 31., a filmet megtekintő felhasználók száma alapján):

  1. Moszkva tér
  2. Csinibaba
  3. A Pogány Madonna
  4. A tanú
  5. Vándorszínészek
  6. Trezor
  7. Anyám és más futóbolondok a családból
  8. Budapest Noir
  9. Veri az ördög a feleségét
  10. BÚÉK
  11. Egy szerelem gasztronómiája
  12. Poligamy
  13. Megdönteni Hajnal Tímeát
  14. A tizedes meg a többiek
  15. Kincsem
  16. Liza, a rókatündér
  17. Magyar vándor
  18. A vizsga
  19. Hyppolit, a lakáj
  20. Cha-cha-cha
  21. Te, rongyos élet
  22. Couch Surf
  23. Swing
  24. Égig érő fű
  25. Vízipók-csodapók
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás