promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lovasi András bejelentést tett autóbalesetével kapcsolatban
Borítókép:  Mandiner
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lassan két éve húzódik Lovasi András autóbalesetének ügye. A Kossuth-díjas zenész 2019-ben egy rendőrautónak ütközött, az egyik utas komolyabban megsérült. 

Most azonban úgy tűnik pont kerül az ügy végére, a részletekről pedig maga Lovasi számolt be közösségi-oldalán. 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. Az egyik rendőr komolyabban megsérült, eltölrt a kulcscsontja, illetve a foga is kitört. 

Lovasi András közleménye itt olvasható el:

„Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a tisztánlátás kedvéért – szeretném összefoglalni az eddig történteket. Ezt ti, önök kezelhetitek, kezelhetik nyilvános és hivatalos tartalomként is.

Már legelső gyanúsítotti kihallgatásom alkalmával – 2019. május elején – elismertem a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőjogi felelősségemet. Mindkét sértettől bocsánatot kértem, és egyúttal indítványoztam a közvetítői eljárás lefolytatását. Ehhez a hozzájárulást, bár azt a sértettek maguk is kifejezetten kérték, az ügyben eljáró Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megtagadta, „a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel”. Továbbá vádat emelt ellenem.

Ügyvédem – kifejezetten „a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében” – azért kérte az ügyben tárgyalás megtartását, mert – tekintettel „25 éves, kifogástalan közlekedési előéletemre” – nem tartotta arányosnak a járművezetéstől eltiltás kiszabását, illetve annak mértékét sem.

A bíróság által kirendelt orvosszakértő a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése „a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent”.

Ügyvédem, akinek védőként az az álláspontja, hogy az általam okozott cselekmény „súlyosabb jogi minősülésének lehetőségére figyelemmel, várhatóan a bíróság nem adna helyt a járművezetéstől eltiltás mellőzését célzó védői indítványnak”, velem egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt"

– írta Facebook-oldalán az énekes-dalszerző. 

A zenész emellett természetesen ismét elnézést kért a sérültektől és mielőbbi felépülést kívánt a vétlen sofőrnek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás