promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Denzel Washington sorozatgyilkosra vadászik, de ne várjunk tőle csodát – kritika
Borítókép:  Denzel Washington és Jared Leto az Ördög a részletekben című filmben / via ign.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett az Ördög a részletekben című thriller, amiben Denzel Washington és Rami Malek egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomába ered, csak az a baj, hogy velük együtt mi is elfáradunk a film végére.

John Lee Hancock (Az alapító, A szív bajnokai) írta és rendezte az Ördög a részletekben (The Little Things) című filmet, amiben nem akármilyen színészeket láthatunk, hiszen három Oscar-díjas tehetség is helyet kapott benne a legfőbb szerepekben: Denzel Washington (Kiképzés), Jared Leto (Mielőtt meghaltam) és Rami Malek (Bohém rapszódia).

A történet szerint az egykori nagyvárosi kopó, Deke (Denzel Washington) egy apróság miatt visszakeveredik Los Angelesbe, ahol egy kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait. Az ügyet kezelő nyomozó, Baxter (Rami Malek) ismeri Deke legendás munkásságát, ezért a segítségét kéri, ha már úgyis ott van – viszont hamar kiderül, hogy jóval komolyabb dologról van szó, mint gondolták, így ismét át kell élniük a múlt fájdalmait, hogy megtalálják a gonosz elkövetőt.

Sokaknak már az is elég, hogy Denzel Washington ismét egy sorozatgyilkosos thrillerben szerepel, és már az elején érdemes megnyugtatnunk mindenkit, hogy az alakítása természetesen tökéletes, bár ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy annyira komolyan vette a szerepét, hogy konkrétan elkezdte követni titokban az egyik színésztársát.

Viszont ezzel sajnos le is tudtuk az alkotás legnagyobb pozitívumát, ugyanis a többiek nem igazán nyújtanak meggyőző alakítást. Rami Malek akármennyire is jó színész alapból, itt teljesen hiteltelen fegyverrel a kezében, és folyton olyan arcot vág, mint akinek szezámmag szorult a metszőfogai közé, Jared Leto meg inkább kellemetlen, mint fenyegető az állítólagos sorozatgyilkosként.

Az Ördög a részletekben legnagyobb baja, hogy rideg, és kicsit sem hatásos. Sosem ragadja meg a momentumot, hogy jobban behúzzon minket, és csak úgy megalapozatlanul, érzelmi kötelék nélkül zajlik a cselekmény. Hatalmas hiba, hogy például a film kulcsjelenetét (a kihallgatást) is elcseszték azzal, hogy rengeteget vágnak közben, így csírájában nyomják el bennünk az esetleges izgalmat.

Pontosan emiatt olyan súlytalan az egész, pedig a hangulatot rendesen elkapják, és szinte minket is beszippant a város mocska. Mondjuk ebben leginkább a tizenötszörös Oscar-jelölt Thomas Newman (A remény rabjai, 1917) helyenként egészen hátborzongató, misztikus zenéje segít leginkább.


Kép: Rami Malek, Jared Leto és Denzel Washington az Ördög a részletekben című filmben / via moviehole.net

Egy nyomozós, sorozatgyilkosos műnél az a legfontosabb, hogy nézőként együtt izguljunk hőseinkkel, és bizonyos szinten élvezzük a vadászatot, majd a végén megkapjuk a jól megérdemelt érzelmi katarzist. Sajnos ez a film pont, hogy a fináléban fárad el, ugyanis padlóféket nyomnak, és egy hatalmas csalódással zárják le a dolgokat, pedig ennél jóval több potenciál volt ebben.

Az Ördög a részletekben semmiképp sem rossz film, viszont hatalmas, lényeges hibákat követ el, ami miatt egyáltalán nem lehet jónak nevezni. Denzel Washington remek benne, és a hangulat, illetve zene is működik, de érzelmileg sekélyes, hatástalan, és semmitmondó a végeredmény, mintha a rendező nem tudta volna, hogyan nyúljon hozzá ehhez a műfajhoz – nagy kár érte.

Ettől függetlenül egyszer érdemes megnézni, hiszen megvannak a maga pillanatai, és Denzel Washingtont is jó újra ehhez hasonló filmben látni, viszont ne várjunk tőle sokat, mert akkor nagyot fogunk csalódni. Ez nem egy pörgős, izgalmas thriller, hanem egy lassú, keserves dráma, ami nem igazán hálálja meg a türelmünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás