Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dél-Korea felé nyit a Netflix, még több filmet készítenek majd

Dél-Korea felé nyit a Netflix, még több filmet készítenek majd

Zene, Film & Kultúra

Dél-Korea felé nyit a Netflix, még több filmet készítenek majd

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2021.01.08. 12:52

A Netflix most Dél-Korea felé kacsintgat, és a jövőben óriási pénzt akarnak fordítani az ottani filmgyártásra. A döntés hátterében természetesen részben az Élősködők sikere áll.

Növelni akarja filmgyártását Dél-Koreában a Netflix, ezért a steramingszolgáltató két Szöul melletti stúdióban bérel további műtermeket – számolt be róla a Variety. A portál úgy tudja, hogy a Kjonggi tartománybeli YCDSMC - Studio 139 hat műtermet bocsát a Netflix rendelkezésére, a Samsung Studio pedig hármat.

Amy Reinhard, a Netflix stúdióinak alelnöke közleményében kiemelte, hogy a fejlesztéssel nemcsak a koreai produkciók számát tudják bővíteni, hanem az ezek gyártásához szükséges szakembergárdának is munkát tudnak biztosítani.

A dél-koreai szórakoztatóipar hosszú ideje élen jár Ázsiában, emellett a zenei és filmes ágazatban jónéhány éve globális szinten is jelentős a hatása. A zenei életben például a BTS dél-koreai fiúbanda ért el világsikert, míg a filmvilágban az Élősködők című film aratott közönségsikert és kritikai elismerést is, tavaly négy Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia.

A dél-koreai televíziós produkciók régóta színvonalasak, a steraminszolgáltatásoknak köszönhetően pedig ezek már a világ más tájain is elérhetőek.

A Netflix 2015 és 2020 között 700 millió dollárt (204 milliárd forintot) költött dél-koreai produkciók előállítására, köztük több mint 80 tévéműsorra. A most bejelentett stúdiókapacitás-bővítéssel olyan produkciók gyártását indítják el, mint A nagy pénzrablás című spanyol sikersorozat koreai adaptációja, emellett számos koreai történet megfilmesítését tervezik.

Borítókép: Variety