Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Film készül a Rubik-kocka feltalálásáról

Film készül a Rubik-kocka feltalálásáról

Zene, Film & Kultúra

Film készül a Rubik-kocka feltalálásáról

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 11:30

Hollywood lecsapott a Rubik-kockára, ugyanis készülőben van egy film a legendás magyar logikai játék feltalálásáról, ráadásul egy tévés vetélkedőt is terveznek.

Szinte nincs is olyan ember a bolygón, aki ne ismerné Ifjabb Rubik Ernő 1974-es találmányát, ami Rubik-kocka néven hódította meg a világot az 1980-as években. A különleges logikai játék annyira megtetszett a közönségnek, hogy ma már egyenesen ikonikusnak lehet nevezni, és jelenleg is rengetegen versenyeznek, hogy ki tudja hamarabb kirakni – éppen ezért nem csoda, hogy végre Hollywood is felfigyelt a több évtizede tartó, észbontó jelenségre.

Bejelentették, hogy hamarosan elkészül a Rubik-kocka feltalálásáról szóló film, amiben valószínűleg arra is kitérnek, hogy nem volt éppenséggel zökkenőmentes a termék világhódító útja, szóval felkészülhetünk az izgalmakra még úgy is, hogy tudjuk, mi lett a történet vége.

Ezen kívül még azt is elárulták, hogy egy televíziós vetélkedőt is fognak csinálni, és ugyan arról nem beszéltek, hogy konkrétan miről is van szó, de jó eséllyel különböző játékosok fognak versenyezni benne, hogy ki képes leggyorsabban megoldani a Rubik-kockát.

A projektek mögött álló Hyde Park Entertainment Group tervei itt még nem érnek véget a legendás Rubik-kockával kapcsolatban, de több információ még nem derült ki.

Borítókép: Illusztráció: Rubik-kocka / via Photo by Andy Makely on Unsplash