promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
15,5 milliárd forintért adják el a Rubik-kocka tulajdonjogait
Borítókép:  Illusztráció / DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kanadai cégnek nagyon fájt a foga a legendás Rubik-kocka tulajdonjogaira, és ezért képes volt jó mélyen a zsebébe nyúlni.

Ifjabb Rubik Ernő 1974-ben találta fel a bűvös kocka nevű logikai játékot, amit hat évvel később Rubik-kockára kereszteltek, és ezzel egyidejűleg, 1980-ban indult világhódító útjára. Akkoriban Magyarországon nagyjából minden tizedik embernek volt egy belőle, utána pedig olyan mértékű globális sikert ért el, hogy Rubik-kocka-világbajnokságokat rendeztek, manapság pedig temérdek rajongó mellett többek között a Jurassic World sztárja, Chris Pratt is odavan érte, szóval büszkék lehetünk erre a termékre.

Most kiderült, hogy egy hatalmas kanadai cég, a Spin Master szemet vetett a Rubik-kockára, ezért 50 millió dollárt, vagyis nagyjából 15,5 milliárd forintot fizet a Rubik’s Brand Limitednek a tulajdonjogokért.

A 24 cikkéből kiderül, hogy a Spin Master számít a játékipar egyik legnagyobb szereplőjének, ezt pedig többek között azzal érték el, hogy felvásárolták a Rubik-kockához hasonló ikonikus játékok jogait, szóval egyáltalán nem meglepő az üzleti ajánlatuk.

Azt még nem tudni, hogy ifj. Rubik Ernő mennyit kap ebből az elképesztő összegből, illetve hogy egyáltalán marad-e a cégben, de az biztos, hogy nagyon izgatott a dolog miatt, hiszen így talán még magasabbra tör zseniális alkotása, ami rengeteg gyermek logikáját fejlesztette az utóbbi évtizedekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás