promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Választ kapunk Hasfelmetsző Jack rejtélyére? – képregényajánló
Borítókép:  A pokolból / via fumettologica.it
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra is menő képregényt olvasni, ezért most kiválasztottunk kettőt, amik igazán különleges élményt fognak nyújtani: Alan Moore A pokolból című klasszikusát, illetve a Prédikátort.

A képregénykultúra sosem tűnt el, de mégis egy bizonyos szempontból visszatért a köztudatba, és ez a számtalan zseniális alkotásnak is köszönhető, amik igazán nagy hatással vannak a közönségre. Szerencsére Magyarországon is tombol a képregényláz, és egyre több művet hoznak be a hazai kiadók, így most kiemeltünk közülük kettőt, amiknek mindenképp érdemes esélyt adni.

From Hell - A pokolból (Alan Moore, Eddie Campbell – Vad Virágok Könyvműhely)

A Watchmen alkotója, Alan Moore igazi legenda a képregénykedvelők körében, és sokak szerint az 1989-ben elkezdett From Hell - A pokolból talán a legjobb, legérettebb munkája. 2001-ben hatalmas mozifilmet is készítettek belőle Johnny Depp főszereplésével, bár az semmilyen szempontból sem ért fel az alapmű zsenialitásához.


Kép: From Hell - A pokolból / Promotions.hu

A From Hell - A pokolból a rettegett Hasfelmetsző Jack történetét dolgozza fel, ráadásul úgy, hogy választ is ad a kérdésre, hogy vajon ki volt a kegyetlen sorozatgyilkos, akinek amúgy a mai napig rejtély fedi a kilétét. A valós alapon nyugvó történetbe fiktív csavarokat tettek, és egy olyan teóriát állítottak fel, ami nem csupán hátborzongató, de izgalmas is.

Nagyjából az egész mű fekete-fehér, hihetetlenül hangulatos rajzokból áll, és olyan, mint egy igazi művészi alkotás. Alan Moore ezzel a történettel is bizonyítja, hogy korunk egyik legkiemelkedőbb mesélője, hiszen egyszerűen lebilincselő az egész, és akad benne bőven erőszak is. Ez az alkotás annyira alap, hogy minden gyűjtő polcán ott a helye, főleg, hogy már Magyarországon is megjelent, ráadásul csodaszép kiadásokban.

Prédikátor (Garth Ennis, Steve Dillon – Kingpin)

A Garth Ennis és Steve Dillon által készített Prédikátor rengeteg ember kedvence lett a nagyjából 25 éve megjelent első szám óta, és Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb komikusát/producerét, Seth Rogent is annyira lenyűgözte, hogy csinált belőle egy sikeres televíziós sorozatot, ami négy évadon keresztül ment és 2019-ben ért véget.


Kép: Prédikátor / Promotions.hu

A Prédikátor egy Jesse Custer nevű prédikátorról szól, akit véletlenül megszáll egy különleges lény, ami egy angyal és egy démon lehetetlen nászából született, és jó eséllyel az univerzum legerősebb entitása. Hősünk így különleges képességekre tesz szert, és elhatározza, hogy megkeresi Istent, hátha ő tud neki segíteni, miközben vele tart egy nő, és egy iszákos vámpír is.

Beteg, de zseniális gondolatok, erőszak, fekete humor és izgalmak jellemzik ezt az alkotást, ami gyönyörűen van megrajzolva, és maga a történet is figyelemfelkeltő, hiszen ilyesmit nem sűrűn lát az ember. Nem véletlenül számít a valaha volt egyik legfontosabb képregénynek, szóval mindenképp érdemes beszerezni, ha egy valóban speciális műre vágyunk, ami meglehetősen érdekesen kezeli a vallást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás