promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit nézzenek a gyerekek az ünnepek alatt? Itt vannak a legjobb karácsonyi animációs rajzfilmek
Borítókép:  rollingstone.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pizsamára és kakaóra fel! Itt vannak az elmúlt évek legszívmelengetőbb karácsonyi animációs rajzfilmjei, amelyek biztosan lekötik a gyerekek figyelmét.

Karácsonykor az ajándékozás és a finom falatok mellett a pihenésé a főszerep. Idén a koronavírus miatt valószínűleg amúgy is kisebb lesz az ünnepi nyüzsgés, mint tavaly, így tökéletes az alkalom arra, hogy a család közösen megnézzen néhány filmet. Természetesen a fiatalabbak szórakozására is érdemes gondolni. Itt vannak az elmúlt évek legszívmelengetőbb karácsonyi animációs rajzfilmjei, amelyek biztosan lekötik a gyerekek figyelmét. De talán még a felnőttekét is. 

Klaus – A karácsony titkos története (2019)

IMDB értékelés: 8,2

„Egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét városba, amelynek szörnyen nagy szüksége van rá.” (Forrás: Netflix)

A Grincs (2018)

IMDB értékelés: 6,3

„A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről."  (Forrás: port.hu)

Karácsony Artúr (2011)

IMDB értékelés: 7,1

„Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz."  (Forrás: port.hu)

Az öt legenda (2012)

IMDB értékelés: 7,3

„A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda személyében…"  (Forrás: port.hu)

Karácsonyi lidércnyomás (1994)

IMDB értékelés: 8,0

„Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Amikor hírét veszi az elbűvölő Karácsonyvárosnak, megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám a legjobb tervbe is hiba csúszhat. Hiába teszi el az útból a Mikulást, rá kell jönnie, hogy a helyettesítése nem gyerekjáték. A megszokott ajándékok helyett nem semmi meglepetések várják a gyerekeket a karácsonyfa alatt...”  (Forrás: port.hu)

Polar Expressz (2003)

IMDB értékelés: 6,6

„Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot... "  (Forrás: port.hu)

Jégvarázs (2013)

IMDB értékelés: 7,4

„Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoff-fal és az ő hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közepette titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól."  (Forrás: port.hu)

Jégvarázs 2. (2019)

IMDB értékelés: 6,9

„Miért született Elsa varázserővel? Vajon milyen titkok lappanganak a lány múltjában? És jelentenek-e ezek bármiféle veszélyt a királyságára? Ahhoz, hogy választ kapjon kérdéseire, Elsának hosszú útra kell indulnia az ismeretlenbe, elvarázsolt erdőkön keresztül és sötét tengereken át, túl Arendelle-en. Az izgalmasnak ígérkező kalandokból természetesen Anna, Kristoff és Olaf sem maradhat ki. Elkísérik útjára Elsát, és együttes erővel próbálják kideríteni, milyen titkokat rejt a királyságuk." (Forrás: port.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás