promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
ProArt Zeneipari Jelentés: "Az élőzenei piac összeomlott!"
Borítókép:  PX
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar zeneipar a tavalyi rekorddöntés után idén, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben várhatóan értéke 60 százalékát elveszíti, az élőzenei piac összeomlott – állapítja a ProArt Zeneipari Jelentése

A szervezet által leírtak szerint korlátozások miatt a könnyűzenei rendezvények száma soha nem tapasztalt mértékben visszaesett: 2019-hez képest 76,2 százalékkal kevesebb élőzenei fellépés valósult meg 2020 első nyolc hónapjában.

Az élőzene-iparág válsága legalább 40 milliárd forintos bevételkiesést jelent idén a zeneipar szereplői számára. A csökkenés miatt a magyar gazdaságból kieső jövedelem akár a 262,5 milliárd forintos összeget is elérheti.

Míg 2019-ben a hazai zeneipar mérete elérte a rekord értékű 73,5 milliárd forintot, most egyre nagyobb a baj, a zenei intézmények és egyéb cégek pályázatok útján próbálnak segíteni az előadóknak, szerzőknek, producereknek. 
   
A ProArt  felmérése alapján a legfontosabb zenefogyasztási csatorna ma is hagyományos, rádiót és YouTube-ot hallgatnak a legtöbben. Ugyanakkor mára az első számú zenehallgatási eszköz az okostelefon vagy tablet lett. Mindemellett nőt a streaming szolgáltatásra előfizetők száma, mely Magyarországon már eléri a 400 ezer főt. A lakosság 20 százaléka használ valamilyen streaming szolgáltatást; az előfizetéssel rendelkező közönség elérte a 400 ezer főt.

[[cikk]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás