promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kállay Saunders: „A legjobbat próbáltam kihozni a helyzetből” – interjú
Borítókép:  Kállay Saunders Management
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kállay Saunders-t a koronavírus sem állíthatja meg. Olyannyira nem, hogy idén termékenyebb volt zeneileg, mint eddig bármikor. Új lemez, klubkoncert és rengeteg tervezés, amin keresztül ment, miközben mély érzésekkel nézett szembe az elmúlt hónapokban. Az énekessel ezekről az érzéseiről, félreértésekről, és magáról az alkotásról beszélgettünk.

 

– Valószínűleg te sem így tervezted az idei évedet. Hogyan élted meg az elmúlt hónapokat?
– A legjobbat próbáltam kihozni a helyzetből. Ilyen sok dalt talán még soha nem adtam ki ennyi idő alatt, mint ebben az évben. Igaz, nem volt sok koncert a vírus miatt, de legalább nagyon sok zenét tudtam csinálni. 

– Ha jól emlékszem az elsők közt voltál, aki hangot adott annak, hogy gáz van a zeneiparral, és komoly bevételi forrásoktól esnek el a hazai zenészek. Sokan támadtak emiatt?!
– Ez egy félreértés volt. Sokan azt hitték, hogy én segélyt kaptam, pedig nem. Az a 120 ezer forint, amit küldtek a saját jogdíjamból volt kifizetve, előre. Én egyszer sem panaszkodtam, bármennyire rossz volt a helyzet.

– Okés, koronavírus volt/van mégsem álltál le a munkával. Ha jól tudom idén nem csak a szóló lemezed debütál, hanem The Middletonz album is készül. Még idén kihozzátok?
– Igen, nagyon sok zenét készítettem ebben az évben. Majdnem kéthetente jelent meg egy dal/klip a november 6-án megjelent „never noticed” lemezemről, aminek végül február 12-én lesz a hivatalos lemezbemutatója. Ezenkívül a The Middletonz (András zenekara – a szerk.) album is a közeljövőben jelenik meg. 

– Mire utal a cím, „never noticed”?
– Nagyon sok dalhoz kapcsolódik a „nem észrevétel”. Ez nem csak szerelemre, hanem a karrierre is vonatkozik. Az én karrierem alatt is volt olyan, hogy nem éreztem, hogy azt kapom, amit érdemelnék. Ez után a lemez után viszont azt érzem, hogy az emberek tényleg értékelik, amit képviselek zeneileg, és látják, hogy mennyi munkát teszek bele. Hogy igenyes legyen minden, daloktól kezdve a videoklipekig.

– Ha visszatekintek a karrieredre, különböző Kállay Saunders-korszakokat lehet megkülönböztetni, mennyire tér el az új irány a korábbiaktól?
– Ami közös az összesben az, hogy én írom őket, minden dal egy rész magamból. Egy emlék, egy gondolat, valami, amit láttam, tapasztaltam, a lényeg, hogy őszinte legyen! Nagyon színes ez a új lemez is, több stílus hallható rajta összekeverve, mégis összhangban van az egész. Soul, RnB, trap, lofi, flamenco, kicsi rock és még rappelek is, úgyhogy van minden. Pár dalban pedig különleges és tehetséges előadók működtek közre.

– Adtatok nemrég egy teltházas pre-showt Budapesten az új lemez dalaival. Ott úgy tűnt, hogy ennyire még talán sosem voltál felszabadult, ez minek köszönhető?
– Az a koncert volt talán az egyik kedvencem, a végeredménye a sok munkának, amit belefektettem a zenémbe az év elejétől kezdve. Hihetetlen érzés volt a színpadon állni és a szeretet, amit kaptam a közönségtől az a mai napig feltölt. Alig várjuk már a február 12-i, hivatalos lemezbemutatót. 

– Mik a terveid a jövő évre, ha véget ér a járvány?
– Nincs megállás, már a következő lemezen dolgozom. A cél és az álom még mindig ugyanaz, hogy a világ megismerje a zenéimet. Sokkal előrébb tartok ezután az év után, folytatni kell, folyamatosan dalokat kiadni, és a legnagyobb titok a sikerhez, a CONSISTENCY (következetesség). A zenekarommal pedig alig várjuk hogy újra színpadon álljunk, és reméljük, hogy minél több fesztiválon tudunk játszani, csak legyen vége a vírusnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás