promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: az Indiana Jones következő része lesz az utolsó
Borítókép:  Indiana Jones szerepében Harrison Ford / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már biztos, hogy örökre el kell búcsúznunk kedvenc régész-kalandorunktól 2022-ben, ugyanis az Indiana Jones ötödik részével Harrison Ford is végleg leteszi az ostort.

A Harrison Ford által megtestesített Indiana Jones 1981-ben mutatkozott be a közönségnek Az elveszett frigyláda fosztogatói című nagysikerű kalandfilmmel, ami mostanra már egy igazán legendás szériává nőtte ki magát. A színész idén lett 78 éves, de úgy tűnik, hogy még vágyik egy utolsó akcióra, hiszen elvállalta a hamarosan készülő ötödik rész főszerepét, és hiába örülnek ennek a rajongók, sajnos kaptunk egy rossz hírt is.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette, hogy a 2022. júliusában érkező Indiana Jones 5-tel végleg befejezik a sorozatot, ami azt jelenti, hogy Harrison Ford távozása után sem fogják átadni másnak a karaktert, hanem inkább örökre lezárják a történetet, és nyugdíjba küldik az ikonikus figurát.

Ez olyan szempontból jó döntés, hogy Harrison Ford nélkül egyszerűen nincs Indiana Jones, így értelmetlen lenne mással eladni a dolgot – hiába pletykálták, hogy majd a Jurassic World sztárja, Chris Pratt lesz az utódja –, de azért szomorú, hogy elérkezett a vég. A negyedik részben próbálták egy kicsit átadni a stafétabotot Shia LeBeouf-nak, aki Indy fiát alakította, de a stúdió valószínűleg elengedi ezt a szálat a színész balhés viselkedése miatt.

Az viszont még nem derült ki, hogy miről fog szólni Indiana Jones utolsó kalandja, hiszen elég sokáig hadakoztak az alkotók a forgatókönyvön, hogy minél tökéletesebb legyen. Eddig Harrison Ford szereplésén kívül szinte egyedül az biztos, hogy most kivételesen nem Steven Spielberg, hanem James Mangold (Logan – Farkas, Az aszfalt királyai) fogja rendezni a filmet, így a széria kap egy kis vérfrissítést – és reméljük, hogy ez egy mindenki számára kielégítő, méltó befejezést fog eredményezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás