promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Népszerű színdarabot filmesítenek meg Maggie Smith-szel
Borítókép:  IBTimes UK
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan újra a mozivásznakon láthatjuk a most 85 éves, Oscar-díjas Maggie Smith-t, akit sokan csak a Harry Potter-filmek McGalagony professzoraként ismernek.

A Variety hozta le a hírt, hogy az angol színésznő az Egy német sors című filmben fog játszani, melynek forgatókönyvét a szintén Oscar-díjas Christopher Hampton (Veszedelmes viszonyok, Vágy és vezeklés) írta saját egyszemélyes színdarabjából, mely Brunhilde Pomselről, Joseph Goebbels náci propagandaminiszter titkárnőjéről szól.

Maggie Smith a londoni West End egyik színházában tavaly nagy sikerrel játszotta a darab egyetlen szerepét. A mű azokon az interjúkon alapul, melyeket Pomsel 103 éves korában adott. A tervek szerint a darabot a Broadway-n is bemutatták volna, de az új típusú koronavírus okozta világjárvány miatt ez meghiúsult.    

„A járvány miatt Maggie úgy döntött, nem akar visszamenni a színpadra, ami nagy kár, mert rengeteg ember nem látta csodálatos játékát a darabban"

- mondta el Hampton a portálnak.

Nem volt más megoldás, filmet kellett csinálni a színdarabból. Hampton szerint ezt nehezebb volt megírni, mint a darabot. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor láthatjuk a filmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás