Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ellopták Darth Vader eredeti sisakját

Ellopták Darth Vader eredeti sisakját

Zene, Film & Kultúra

Ellopták Darth Vader eredeti sisakját

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 22:33

A Darth Vadert megtestesítő David Prowse halála után egyre többet érnek a Star Wars-relikviát, így nem csoda, hogy megpróbáltak eltulajdonítani párat.

Az 1977-ben bemutatott Csillagok háborúja, vagyis a Star Wars minden idők egyik legsikeresebb, legjelentősebb filmje, ami a mai napig nagy hatással van a popkultúrára, és a gyűjtők is rengeteg pénzt adnak a különböző emléktárgyakért, főleg, ha benne is voltak a sorozatban. Sajnálatos módon rettenetes hírt kaptak pár napja a rajongók, ugyanis elhunyt David Prowse, aki Darth Vadert alakította a klasszikus szériában – ezt a szörnyűséget pedig most megpróbálta kihasználni egy elvetemült ember.

Frank Herbert – aki természetesen nem a Dűne 1986-ban elhunyt írója – a tetőn keresztül tört be a Star Wars hetedik és kilencedik epizódját rendező J. J. Abrams Santa Monica-i irodájába, majd egy bevásárlókocsinyi Star Wars-relikviával jött ki onnan, és többek között Darth Vader eredeti sisakját is ellopta.

A biztonsági kamerán keresztül hamar észrevették a bűncselekményt, így azonnal értesítették a rendőrséget, akik nem messze a helyszíntől elkapták a tettest, aki éppen a zsákmányát tolta az utcán. Az értékeket visszaszolgáltatták a jogos tulajdonosnak, így szerencsére nem történt nagyobb baj, de ebből is látszik, hogy az embereket szinte szó szerint megbolondítja a Star Wars.

Borítókép: Darth Vader / Frederic J. BROWN / AFP