promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik az új Predator film, és már a rendező is megvan
Borítókép:  Predator / via shallowgraves.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hollywood új életet lehel a legendás Predator – Ragadozó-szériába, ráadásul megtalálták hozzá a tökéletes rendezőt is, így bőven van miért örülniük a rajongóknak.

1987-ben mutatták be Arnold Schwarzenegger főszereplésével a Ragadozó című filmet, amiben kiderült, hogy van egy olyan idegen faj, akik néha meglátogatják a Földet, hogy sportként vadásszák az embereket, és begyűjtsenek pár trófeát, vagyis koponyát. Az alkotás az erőszakos akció/sci-fi műfaj ékköve lett, és több folytatást is kapott – sajnos Arnie nélkül –, de 2018-ban eléggé leszerepelt a negyedik, Predator - A ragadozó című rész, ráadásul még a stúdiót is megvette közben a Disney, így kérdésessé vált a széria jövője – egészen idáig.

Bejelentették, hogy jön az új Predator film, amit a 10 Cloverfield Lane zseniális rendezője, Dan Trachtenberg fog elkészíteni a még nem túl tapasztalt Patrick Aison forgatókönyve alapján, és már az is biztos, hogy nem fogja folytatni a két évvel ezelőtti alkotás történetét, hanem más irányba viszik el a dolgot.

Ez remek hír, hiszen Dan Trachtenberg már bebizonyította, hogy ért a sci-fihez, brutalitáshoz, akcióhoz és a hatásos feszültségkeltéshez – szóval mindenhez, ami a Predatorhoz kell –, így kijelenthetjük, hogy jó kezekben van a sorozat. Bár a rendező elárulta, hogy egy kicsit szomorú amiatt, hogy máris kiderült a dolog, hiszen négy éve dolgozik ezen, és egyáltalán nem így tervezte a nagy bejelentést, hanem valami jóval izgalmasabbat talált ki nekünk.

Még 2019-ben jött a hír, hogy Dan Trachtenberg és Patrick Aison egy Skulls, vagyis Koponyák című filmen dolgoznak, ami egy komancs indiánlányról szól, aki szembe megy az előítéletekkel, hogy igazi harcos váljon belőle. A fentiek alapján pedig jó eséllyel ez végig egy titkos Predator-projekt volt, és lehet, hogy csak a moziban tudta volna meg a közönség, hogy a főhősünknek valójában egy Ragadozót kell legyőznie.

Az biztos, hogy ez hatalmasat ütött volna, hiszen M. Night Shyamalannak is bevált ez a stratégia a Széttörve című filmnél, aminek a végén derült ki, hogy igazából A sebezhetetlen folytatása volt.

Akárhogy is legyen, Dan Trachtenberg biztos, hogy egy szuper Predatort fog hozni nekünk, ami végre kielégíti a rajongókat, és hosszú idő után ismét relevánssá teszi a szériát, amihez amúgy 2010-ben a Kontroll rendezője, Antal Nimród is készített egy kifejezetten jó részt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás