promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a film egy igazi csemege a fekete humor szerelmeseinek – ajánló
Borítókép:  Mafab
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Történetek a végtelenségről a svéd filmipar egyik újabb ékköve, ami hamisítatlan fekete humort kínál azoknak, akik kedvelik a műfajt és a skandináv humort.

A svéd kultrendező és forgatókönyvíró, Roy Andersson, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Svéd szerelmi történet, a Dalok a második emeletről, a Te, aki élsz, és az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről, legújabb rendezésének világpremierje az „A” kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a legjobb rendezés Ezüst Oroszlán-díját nyerte el, és nemrég végre a magyar mozikba is megérkezett a Vertigo Media forgalmazásában.

A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak. Legyen akár szó hitét vesztett papról, élete átlagosságát sirató idős férfiról, menetelő hadifoglyokról, táncoló kamaszokról, vagy akár egy cipő bekötéséről – minden pillanat bírhat jelentőséggel, és lehet egyidejűleg jelentéktelen a külső megfigyelő számára.

A film számos jelölést és díjat kapott a Velencei Filmfesztivál elismerése mellett, mint például a legjobb vizuális trükkök Európai Filmdíját is. Az egyik legelismertebb kortárs skandináv filmrendező ezúttal is filozófiai és létkérdéseket boncolgat fekete humorba ágyazva.

A Történetek a végtelenségről igazi különlegessége – legalábbis nekünk, magyar filmkedvelőknek –, hogy Andersson operatőre ismét a magyar Pálos Gergely volt, aki többek között a Randikutyát, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről-t, és a Dark Chamber-t is fényképezte.

A film már október 29-e óta elérhető a legtöbb hazai moziban, és bizony egy igazi csemege azoknak, akik szeretik a skandináv filmeket és a fekete humort. A Történetek a végtelenségről a film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről szól, a maga varázsában és közhelyeivel, ami tényleg vétek lenne kihagyni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás