promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata tökéletesítette a rajzfilm elrontott jelenetét
Borítókép:  A Szépség és a Szörnyeteg
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney stúdió egyik leghíresebb animátora, Glen Keane elárulta, hogy A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata tökéletesítette azt a jelenetet, amelynek megalkotásával a rajzfilmben gondok voltak. Eláruljuk, hogy melyik jelenetről is van szó.

Glen Keane a Disney egykori legendás animátora, aki többek között olyan karaktereket segített életre hívni, mint Aladdint, Arielt A kis hableányból és a Szörnyeteget A szépség és a szörnyetegből.

Bár Keane munkái lehengerlően zseniálisak, nemrégiben elárulta, hogy a 2017-es A szépség és a szörnyeteg remake-jében van egy jelenet, ami annyira jól sikerült, hogy ha alkalma lenne visszamenni a múltba, akkor újra rajzolná azt a pár másodpercet. 

„Csak annyit mondhatok, hogy az ember holtáig tanul. És ha lenne alkalmam újra csinálni a jelenetet, ugyanolyanra rajzolnám, mint ő”

– vallotta be az Insidernek Keane, aki Dan Stevensre, a Szörnyeteget játszó színészre utal.

De melyik jelenetről is van szó?

A rajzfilm egyik legfontosabb pillanatáról, amikor

a Szörnyeteg úgy döntött, végül szabadon engedi Belle-t, vállalva a sorsát, hogy sose törjön meg az őt sújtó átok és örökké szörnyeteg maradjon.


A Szörnyeteg az érzelmeivel viaskodik, miközben próbálja eldönteni, hogy elengedje-e Belle-t az apjával találkozni. Forrás: A szépség és a szörnyeteg

„Soha nem értettem igazán. A Szörnyeteg úgy döntött, hogy szabadon engedi Belle-t anélkül, hogy elmondaná neki, hogy örökké vadállat marad, ha nem szeretnek egymásba. Csak nézi a virágot, amelyen már csupán egyetlen szirom maradt, miközben önmagával viaskodik. Próbálja meghozni a döntést, hogy elengedje a lányt”

– emlékezett vissza Keane.


A szörnyeteget alakító Dan Stevens ahelyett, hogy a rózsát nézte volna, egy pillanatra feltekint, mikor rájön, hogy mi a helyes döntés. Forrás: A szépség és a szörnyeteg filmváltozat

„Miközben rajzoltam, próbáltam elkapni ezt a hatalmas, belsőben dúló harcot a tekintetében, ahogy nézte a virágot és gondolkodott, de soha nem tudtam igazán megragadni a jelenetet”

– tette hozzá az animátor.

Ha összehasonlítjuk a két változatban ezt a pár másodperces részt, csupán egy apró, mégis jelentős különbségre figyelhetünk fel:

a döntéssel viaskodó Szörnyeteg arcán a rajzfilm változatban az érzelmek széles spektrumát fedezhetjük fel, míg a filmváltozatban van egy „aha” pillanat, amikor a szörny jelentőségteljes arccal feltekint. Ekkor már tudja, hogy mi a helyes döntés.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás