Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, de meg fogsz lepődni

Kiderült, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, de meg fogsz lepődni

Zene, Film & Kultúra

Kiderült, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, de meg fogsz lepődni

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 07:37

A Broadbandchoices-nál egy tudományos kísérlettel állapították meg, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, és megdöbbentő eredményre jutottak. A sokak által a világ legijesztőbb horrorfilmjeként emlegetett Az ördögűző jócskán a lista alján végezte, míg a Démonok között éppen hogy felfért a dobogóra.

Októberben nagyon sokan, főleg Amerikában, már a Halloweenra készülnek. A rémület éjszakájára pedig hogyan is lehetne jobban felkészülni, mint horrorfilmekkel. Bár az idei év nem igazán tartogat vérfagyasztó alkotásokat, és Adam Sandler Hubie, a Halloween hőse című filmje sem vált nagy kedvenccé, semmi rossz nincs abban, ha régi klasszikusokat veszünk elő.

Ilyenkor az emberek szeretik megnézni, hogy melyik horrorfilmek a legijesztőbbek vagy a legbrutálisabbak, és számos közvélemény kutatást tartottak már ezzel kapcsolatban. Most azonban egy tudományos kísérlettel próbáltak annak a végére járni, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, és bizony elég meglepő eredmények születtek.

A kutatást végző Broadbandchoices csapata először is végignézte a kritikusok listáit és a Reddites ajánlókat, hogy kiválogassák azt az 50 filmet, ami részt vett a tesztben. Ezek után 50 embert ültettek le, akik több mint 120 órán keresztül néztek horrorfilmeket, és közben folyamatosan a pulzusukat mérték. Később az alappulzus és a csúcsértékek alapján egy átlagértéket számoltak, majd ezek alapján állították össze a világ legijesztőbb horrorfilmek listáját.

Persze ez nem jelent semmi, hiszen egy horrorfilm nem mindenkire hat ugyanúgy, de azért lássuk, hogy milyen eredmények születtek.

A lista élén Scott Derrickson 2012-ben bemutatott Sinister című filmje, míg a második és a harmadik helyen James Wan két népszerű alkotása az Insidous és a Démonok között végzett.

Íme az első 20 helyen végzett horrorfilm:

 1. Sinister
 2. Insidous
 3. Démonok között
 4. Örökség
 5. Paranormális jelenségek
 6. Valami követ
 7. Démonok között 2.
 8. A Babadook
 9. A barlang
 10. A látogatás
 11. Kör
 12. Hang nélkül
 13. Rémálom az Elm utcában
 14. Halloween
 15. A texasi láncfűrészes mészárlás
 16. 28 nappal később
 17. Az ördögűző
 18. Hush
 19. Az
 20. Sikoly

Borítókép: Wallpaper Abbys