promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Francia Filmhét: Lola és a fiúk – a három testvér meséje
Borítókép:  Cirko Film
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A budapesti Sugár Moziban Francia Filmhetet tartanak október 15. és 21. között, ezért a következő néhány filmajánlómban azokról a francia filmalkotásokról fogok írni, amelyeket műsorra tűznek. Ezúttal a Lola és a fiúkról lesz szó.

Hamarosan véget ér a Sugár Moziban a Francia Filmhét, aminek egyik utolsó vetítése a Lola és a fiúk lesz október 21-én este, ezért ezzel a filmajánlóval zárom a cikksorozatomat.

A történet: Lolának két fivére van: Benoit most nősül meg harmadszorra, Pierre pedig késve bukkan fel az esküvőn. Családi életük állandó elemei a viták, a félreértések, az ürügyek és a vádaskodások. Eközben ez a három ember csak élni szeretné a saját életét: Benoit hamarosan apa lesz, de nem érzi magát késznek új szerepére; Lola válása még folyamatban van, de megismerkedik Zoherral, aki nagy hatással van rá; Pierre-nek pedig a munkában akadnak egyre súlyosabb gondjai. A három testvér minden viszontagság ellenére az utolsó vérig kitart egymás mellett: elválaszthatatlan hármasként támogatják egymást jóban-rosszban.

Jean-Paul Rouve alkotásában minden van, ami egy dráma-vígjátékhoz kell, az a legnagyobb erénye az, hogy egyáltalán nem akar több lenni annál, mint ami. A rendező remek döntést hozott, miután meglátta, hogy a kevesebb néha több, és ezt alkalmazta ebben a filmben. Így lett végeredményében a Lola és a fiúk egy egyszerű, de nagyszerű alkotás, amiben ráadásul maga a rendező játssza az egyik testvért.

Persze abszolút nem kell csodákat várni, se nagy katarzist; az egysíkú forgatókönyv az egyetlen negatívum ebben a filmben, de a három testvér karaktere, és az őket megformáló színészek kellemes, és szórakoztató moziélményt nyújtanak.

A Lola és a fiúk azoknak való, akik szeretik a francia filmeket, és nem zavarják, ha egy jól bejáratott témát huszadszorra akarnak eladni nekünk, de szerethető körítéssel és jó színészi alakításokkal. Kiváló választás, ha egy könnyed kis esti mozizásra vágyunk,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás