promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne fújj bele a hídon talált sörösüvegbe, mert elkap az Üresember! – előzetes
Borítókép:  The Empty Man / via slashfilm.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rettegett Kampókéz nevét ötször kell kimondani, hogy megjelenjen, de az Üresembernek elég az is, ha találsz egy sörösüveget a hídon, belefújsz, és rá gondolsz.

Vannak olyan horrorfilmek, amiknek már az alapötlete is zsigeri borzongást kelt bennünk, gondoljunk csak a Rémálom az Elm utcában című klasszikusra, amiben a gyilkos az álmainkban támad meg minket, pont, ahol egyáltalán nem várnánk. Sokszor a jól ismert városi legendák is elegendőek ahhoz, hogy hátborzongató élményben legyen részünk, de most lehet, hogy Hollywood egy kicsit túllőtt a célon.

A The Empty Man – vagyis szabad fordításban Üresember – az előzetes alapján egy olyan gonosz, túlvilági lény, aki akkor jön elő, ha találunk a hídon egy üres sörösüveget, majd szépen belefújunk, és közben kizárólag rá gondolunk – ez pedig annyira nevetséges, hogy az már kifejezetten félelmetes.

Az alkotás Cullen Bunn 2014-es képregénye alapján készült, és elvileg egy nyomozóról szól, akinek a szeme láttára halt meg a családja, és éppen egy eltűnt lányt keres, amikor belebotlik egy titkos szektába, akik meg akarnak idézni egy ősi, természetfeletti entitást. Ez alapból elég izgalmasan hangzik, szóval érthetetlen, hogy miért a fent említett, komolyan vehetetlen aspektusát közelítették meg a dolognak a készítők.

Az október 23-án érkező The Empty Mant David Prior rendezte, akinek ez lesz az első mozifilmje, a főszerepben pedig a Z világháborúból ismert James Badge Dale látható, aki nem igazán nevezhető húzónévnek.

Meglepő módon ez nem egy amatőr produkció, hanem a Fox egyik reményteli projektje, ami a remekül összerakott – és valószínűleg minden érdekesebb pillanatot ellövő – előzetes alapján még egész hangulatos is lehet, bár jó eséllyel nem okoz maradandó élményt, akármennyire is szeretnének egy új horrorikont adni a rettegésre vágyó közönségnek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás