promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Post Mortem: vérfagyasztó előzetest kapott a magyar horrorfilm – videó
Borítókép:  Vimeo
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tervek szerint még idén mozikba kerül Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem, aminek előzetese egy vérfagyasztó és izgalmas filmet ígér.

Bergedy Péter új filmje, a Post Mortem forgatása még 2019 februárjában fejeződtek be, azóta pedig folyamatosan zajlottak az utómunkák, melynek egyik kiemelt része a kísérteteket megjelenítő filmes trükkök készítése.

„Egészen megdöbbentő így látni a jeleneteket. A szellemmozgásokat Hellebrandt Gábor, a kreatív producertársam és írótársam fekete ruhába öltözve zöld háttér előtt játszotta el, és most az árnyalakok életre keltésében a számítógépes animáció is segít”

- nyilatkozta még korábban a rendező.

Bár a Post Mortem-et mindenhol az első magyar horrorfilmként reklámozzák, jó ha tudjuk, hogy ez hatalmas tévedés, hiszen az elmúlt több, mint száz évben számos hazai alkotás született ebben a műfajban, többek között a filmtörténet legelső Drakula-adaptációja, ami még a Lugosi Béla főszereplésével készült feldolgozásnál is régebbi.

A Post Mortem közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy kísértetjárta, magyar faluban. Erre a vidékre érkezik Tomás, a post mortem halottfotós (Klem Viktor), aki családjuk körében fényképezi az elhunytakat. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel.

A film kiemelt mellékszereplői között láthatjuk majd a 14 éves Gyarmati Eriket, akivel nemrég Lakos Nóra filmjével, a Hab-al kapcsolatban beszélgettünk.

A Post Mortem a tervek szerint még idén a mozikba kerül, bár a jelenleg helyzetben ezt nem érdemes készpénznek venni. Bergendy Péter horrorfilmjéhez nemrég egy vérfagyasztó előzetes érkezett, ami alapján joggal reménykedhetünk egy izgalmas, minőségi alkotásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás