Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pókinváziós kalandfilm készül az Emmy-díjas Gera Marinával

Pókinváziós kalandfilm készül az Emmy-díjas Gera Marinával

Zene, Film & Kultúra

Pókinváziós kalandfilm készül az Emmy-díjas Gera Marinával

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 22:33

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készül A fekete pók című svájci-magyar koprodukció a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina szereplésével. A forgatás, melyen mintegy 120 fős magyar stáb működött közre a szigorú járványügyi szabályokat betartva, nemrég fejeződött be az NFI fóti középkori várdíszletében.

A Laokoon Filmgroup koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet 54 millió forintos támogatásával készül Markus Fischer rendezésében A fekete pók című svájci-magyar koprodukció. A XII. században játszódó kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című nagy sikerű könyvének legújabb mozgóképes adaptációja lesz, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók.

A hátborzongató történet főszereplője a bátor, fiatal bába paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért.

Kétéves előkészítés előzte meg a 36 napos forgatást, mely a szigorú járványügyi szabályok betartásával valósult meg az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzenben.

A forgatáson mintegy 120 fős magyar stáb dolgozott, köztük statiszták, kaszkadőrök és színészek. Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben, akit az Örök tél-ben nyújtott alakításáért tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia. A fekete pók a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül.

Borítókép: Laokoon Filmgroup