Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Zene, Film & Kultúra

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 22:33

Szász Attila Örök tél című filmje nyerte az Azeméis Filmfesztivál fődíját a hétvégén Portugáliában. A számos nemzetközi seregszemlén díjazott magyar történelmi drámában nyújtott alakításáért Gera Marina tavaly Nemzetközi Emmy-díjat nyert.

Hétvégén rendezték meg a portugáliai Oliveira de Azeméis városában először a nemzetközi filmfesztivált, amely az öt legnagyobb portugál fesztivál – Fantasporto, IndieLisboa, LEFFEST, Avanca és DocLisboa – korábbi fődíjas alkotásait vonultatta fel.

Tavaly az avancai filmfesztiválon az Örök tél a fődíj mellett a legjobb operatőr, a legjobb színésznő és a Don Quijote-díjat is elnyert; ennek köszönhetően szerepelt az Azeméis seregszemlén is, melyen megkapta a fődíjat.

Szász Attila filmje a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült és a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel Csányi Sándor és Gera Marina főszereplésével. A történelmi dráma a második világháború végén málenkij robotra elhurcolt több százezer magyar áldozatnak állít emléket.

A 2018-ban bemutatott alkotás az elmúlt hónapokban 35 elismerésben részesült világszerte. Forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András volt.

Gera Marinát a filmben nyújtott alakításáért a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal tüntette ki.

Borítókép: IMDb