promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hová tűnt a kétezres évek filmjeinek legjobb csaja?
Borítókép:  ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jött, a legnézettebb filmek sztárja lett, sikereket aratott, majd hirtelen eltűnt. Shannyn Sossamon balladája.

A kétezres évek eleji filmek abszolút csaja volt, bármiről is szólt a film, amiben szerepelt, igazából mindenki rá volt kíváncsi, őt nézte, érte rajongott.

Persze a filmek szereplői is általában így tettek.

Leghíresebb szerepei a Lovagregény (2001), a 40 nap 40 éjszaka (2002) és a Vonzás szabályai (2002) című filmekben kapta. És ezekből az alkotásokból tuti, hogy legalább kettőt imádunk a mai napig. Limonádéfilmek, amelyek annyira kikapcsolók és jók, hogy akár egy szomorú vasárnap is érdemes őket elővenni.

A kétezres évek közepére azonban Sossamon már eltűnt a hollywoodi reflektorfényből.

A színésznő 1978. október 3-án született Hawaii-on, de a nevadai Renóban nevelkedett, 1995-ben pedig több barátnőjével egyetemben Los Angeles-be mentek, hogy híres táncosnőkké váljanak. Az álmok városában modellként kezdett el dolgozni, miközben többek között feltűnt a Daft Punk vagy például Mick Jagger klipjeiben is.

Majd Gwyneth Paltrow születésnapi buliján lépett fel DJ-ként, ahol a gyönyörű arca annyira megfogta az egyik rendezőt, hogy azonnal szerepet ajánlottak neki egy filmben.

A nagy sikert a Lovagregény hozta el, itt Heath Ledger oldalán nyújtott feledhetetlent.

2003-ban teherbe esett, a szülés után pedig a családot választotta, fiával maradt. 2005-ben ugyan megpróbálkozott a visszatéréssel, de Hollywood már elfelejtette, így főleg reklámfilmekben kapott szerepet. Bár feltűnt egy filmben Robert Downey Jr. mellett (Durr, durr és csók, 2005), itt csak mellékszerepet kapott, a rendezők pedig nem kapkodtak utána két kézzel.

Sossamon pedig ezt egyáltalán nem sajnálta, hiszen számára a család volt az első továbbra is. Bár nemrégiben az Upprox-nak adott interjújában kitér arra, hogy szerinte elszalasztotta akkor a nagy esélyt, hogy sztárrá váljon,

és szerinte a legfelkapottab időszakában sem volt annyira híres, mint utólag egyesek képzelik.  Ám, amikor világra jött a fia, úgy érezte, hogy most minden idejében anyának kell lennie.

Szerintetek igaza volt, jó utat választott? A Facebook-poszt alatt tudtok hozzászólni a témához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás