promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Julie Andrews először nemet mondott a filmre, aminek egész karrierjét köszönheti
Borítókép:  Entertainment Weekly
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Október 1-jén ünnepli születésnapját a 85 éves Julie Andrews, akinek egyik leghíresebb filmje a Mary Poppins. Hihetetlen, de a színésznő annak idején először nemet mondott a szerepre, de Walt Disney-nek végül sikerült őt meggyőznie.

Ki ne ismerné P. L. Travers legendás varázsdadáját, akinek történetéből Walt Disney 5 Oscar-díjas filmet készített? Az örök klasszikus adaptációban Julie Andrews alakította Mary Poppinst, akinek ez volt az első mozifilmes szerepe. Bár a színésznő először nemet mondott a felkérésre, végül Disney-nek sikerült meggyőznie őt. Hogy Andrews miért akarta visszautasítani azt a filmet, aminek nem csak az egész karrierjét, de élete első és egyetlen Oscar-díját is köszönheti, azt az alábbi cikkből megtudhatjátok.

Julie Andrews október 1-jén ünnepli a születésnapját, és egy percig sem volt kérdés számomra, hogy melyik filmjét veszem elő ebből az alkalomból. A történet ismertetésével most kivételesen nem fogom húzni az időt, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy létezik olyan ember, aki ne hallott volna még a Mary Poppinsról (akár az alapműről, akár a filmről).

Bár az írónőnek kifejezetten nem tetszett az adaptáció, ennek ellenére a film Walt Disney egyik legsikeresebb alkotása lett. Minden elemében precíz és tökéletes, egy kivételesen nagy szívvel és lélekkel rendelkező, varázslatos és szívet melengető film, amin egyáltalán nem fogott az idő vasfoga az elmúlt 56 évben, és ugyanígy lesz ez a következő 56 évben is. Hogy a Mary Poppins nagysága és sikere megismételhetetlen, arra tökéletes bizonyíték a 2018-ban bemutatott Mary Poppins visszatér, amiben már Emily Blunt ragadta magához az ikonikus esernyőt.

Ez a folytatásnak álcázott reboot tökéletesen passzol a Disney mostani struktúrájához, hiszen a bevált alapszerkezetre felhúzott történet, a 90 százalékban abszolút feledhető betétdalok, és a kreativitás teljes hiánya azt a biztonsági játékot eredményezte, ami nagyon sok Disney-produkciónál tapasztalható mostanában. Éppen ezért nem tudom őszintén ajánlani a folytatást, kizárólag az eredetit, ami mellett viszont minden egyes megtekintésnél azt érzi az ember, hogy egy kis időre újra gyerek lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás