Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Willem Dafoe levágja saját fülét az új Van Gogh-film előzetesében

Willem Dafoe levágja saját fülét az új Van Gogh-film előzetesében

Zene, Film & Kultúra

Willem Dafoe levágja saját fülét az új Van Gogh-film előzetesében

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 08:38

Október 1-jétől játsszák a magyar mozikban a Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet, amiért a főszerepet alakító Willem Dafoe-t Oscar-díjra jelölték. A Velencei Filmfesztivált meghódító alkotás előzetese már megtekinthető.

2018-ban mutatták be a Willem Dafoe és Mads Mikkelsen főszereplésével készült Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet, amiből megismerhetjük a festő utolsó éveinek mindennapjait, a lassan eluralkodó lelki válságot és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a jól ismert, halhatatlan festményeken. Willem Dafoe mélyen átérzett, szuggesztív játékával kiérdemelte a legjobb színésznek járó díjat a Velencei Filmfesztiválon, emellett esélyes volt az Oscar-díjra és a Golden Globe-ra is.

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában története szerint a kortársai által meg nem értett festő, Vincent van Gogh a nagyvárosi káoszból a romlatlan franciaországi vidékre költözik. Békére és inspirációra lel a drámaian gyönyörű tájban és a kisvárosban, ahol egyszerű emberek veszik körül. Környezetének színei, hangulata, a városkát körülölelő csodálatos dombok festészetére is nagy hatással vannak. Elvonultságában meglátogatja festőtársa, Gauguin is, és a két művész hónapokig együtt lakik és alkot. Van Gogh azonban egyre nehezebben küzd meg démonaival.

A filmet október 1-jétől, a Cirko Film forgalmazásában láthatjuk majd a hazai mozikban. Az előzetesét alább tekinthetitek meg.

Borítókép: IMDb