promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szőke Zoltán bevallotta, valójában miért hagyta ott a Barátok köztöt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tavaly év végén láthattuk a Barátok köztben utoljára a közönségkedvenc Berényi Miklóst, akinek eljátszása úgy néz ki, hogy komoly problémákat okozott Szőke Zoltánnak.

Kevés olyan legendás televíziós karakter van Magyarországon, mint az ármánykodó, de valamiért mégis szerethető Berényi Miki, akit az RTL Klub 1998 óta futó sikersorozatában, a Barátok köztben ismert meg a közönség. Szőke Zoltán tavaly döntött úgy, hogy nem vállalja tovább a népszerű szerepet, és most az NLC észrevette, hogy a színész a BEST Magazinnak mesélt elég bensőségesen a súlyos döntése mögött álló valódi okokról.

„Hálás vagyok az elmúlt 21 évért, amit a Barátok közt sorozatban töltöttem, ugyanis ez vezetett a felébredésemhez. Berényi Miklóst alakítva oly sokat voltam intrikus szerepben, hogy rájöttem, milyen rossz lenne, ha ilyen emberekkel lenne tele a világ. A sorozatban sokszor elbagatellizáltunk és sárba tiportunk olyan elveket, mint a barátság, a család, a becsület, az adott szó, a tisztelet. Gondoljunk csak bele, hogy milyen szinten van nevelő hatás a tévének! A nézők komolyan veszik a látottakat, és azonosulnak vele. Úgy éreztem, ha továbbra is a sorozat Berényi Miklósa szerepében hirdetem az ármányságokat, akkor felelősségem lesz abban, hogy két-három generáció múlva milyen fiatalok jönnek szembe az utcán. Részem lesz abban, hogy milyen értékeket fognak képviselni. Színészként eljátszottam a szerepemet, de a felmondásom előtti pár hónapban már mélyen lefelé húztak ezek az energiák, amelyeket én keltettem életre, hogy hiteles legyen az összjáték. Hiszek abban, hogy nem késő megfordítani és jóvátenni mindazt, amit ’elkövettem’ a képernyőn. Nem volt gyomrom hozzá, fizikailag is rosszul éreztem magam a bőrömben. Testileg-lelkileg megviselt, és tudtam, hogy ezzel egyszer el kell számolni a Teremtővel – mert AMIT ADSZ, AZT KAPSZ”

– mesélte teljes őszinteséggel Szőke Zoltán.

Ezek alapján érthető, hogy miért szerette volna maga mögött hagyni Berényi Miklóst a híresség, hiszen olyan terhet jelentett számára megformálni egy ennyire negatív figurát, hogy azt már nem bírta tovább. Igaz, hogy rengeteg néző szerint ő volt a széria lelke, de egyszer mindennek vége, így jobban tesszük, ha nem reménykedünk tovább abban, hogy a sztár valaha is újra feltűnik a Barátok köztben.

Borítókép:  Szőke Zoltán / via velvet.hu
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás