promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szőke Zoltán elárulta, hogy miért hagyta ott Berényi Miklós szerepét
Borítókép:  Szőke Zoltán / via tv2.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Évtizedeken kersztül élvezhettük a Barátok közt című sorozatban Szőke Zoltán játékát Berényi Miklósként, a színész pedig most elárulta, hogy valójában mi vezetett ahhoz a döntéshez, hogy felhagy a legendás szereppel.

Mintegy 21 év után döntött úgy tavaly év végén Szőke Zoltán, hogy kilép a Barátok köztből, és nem vállalja tovább a sokszor gonosz, de mégis megnyerő Berényi Miklós szerepét az RTL Klub sikersorozatában. A rajongók nagyon szomorúak voltak emiatt, hiszen a magyar televíziózás egyik legismertebb alakjáról van szó, aki nagy űrt hagyott maga után, és most kiderült, hogy miért is volt ez.

A 24 írja, hogy a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában volt vendég Szőke Zoltán, ahol a spiritualitásról beszélgettek. Elárulta, hogy akkor került igazán közel ehhez a világhoz, mikor édesapja elhunyt, és elkezdte őt foglalkoztatni, hogy valójában mi is történik a halál után.

Ennek kapcsán került szóba, hogy miután a pozitivitást kereső színész befejezte több mint 20 év után Berényi Mikiként a munkáját, akkor elutazott egy különleges útra Dél-Amerikába. Választ szeretett volna kapni a benne felmerülő kérdésekre, és kiderült, hogy végig pontosan tudta, miért volt muszáj elengednie a híres szerepét.

„Éreztem azt, hogy a lelkemnek egy része valahová elrabolódott. Azt a figurát, akit húsz éven keresztül megformáltam, ugye, én Szőke Zoliként kölcsönadtam a saját energiáimat, hogy egy intrikus figurát megformáljak. De ezzel párhuzamosan kialakítottam a köztudatban egy olyan embert, egy olyan figurát, ami rengeteg energiát vont el tőlem. Többek között ezért is döntöttem úgy húsz év után, hogy más útra térek, és nem tudok már azzal a munkával foglalkozni”

– mesélte Szőke Zoltán.

Ezek alapján pedig elmondható, hogy a spirituális úton járó színésznek már túlzottan megterhelő volt lelkileg egy ilyen negatív szerep eljátszása, ezért végül úgy döntött, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha örökre elbúcsúzik Berényi Miklóstól. A nézők azért még reménykednek a visszatérésében, de úgy látszik, hogy nem sok esély van rá.

Itt lehet megtekinteni a teljes interjút Szőke Zoltánnal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás