promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életműdíjat kap a Csokoládé és Az angol beteg sztárja
Borítókép:  Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Juliette Binoche francia színésznő kapja a 16. Zürichi Filmfesztivál életműdíját, a Golden Icon Awardot.

Az Oscar-díjas filmsztárnak a Hogyan legyél jó feleség? című filmjét mutatják be a szeptember 24. és október 4. között zajló mustrán. Ami mindenképpen különlegessé teszi ezt az eseményt, hogy ez lesz az első alkalom, hogy francia színészt tüntetnek ki az említett életműdíjjal.

Az 56 éves sztár több mint 75 filmben játszott eddig, például a Csokoládé-ban Johnny Deppel, Az angol beteg-ben Ralph Fiennesszal, és a Csillagok határán-ban Robert Pattinsonnal.

„Ebben az évben, amikor Franciaország a fesztivál vendége, nagy öröm, hogy a francia mozi igazi ikonjának adhatjuk az elismerést"

– mondta Christian Jungen művészeti igazgató.

„Boldog vagyok, hogy elmehetek a Zürichi Filmfesztiválra ebben az évben, amely különleges a világ és a mozi számára is. Meghatódtam, hogy engem tüntetnek ki a Golden Iconnal, de mindenekelőtt a filmek és a rendezők azok, akiket a személyemen keresztül megtisztelnek a díjjal"

– fogadta a hírt Binoche.

Az életműdíjat korábban többek között Cate Blanchett, Glenn Close, Arnold Schwarzenegger, Michael Douglas, Richard Gere és Sean Penn kapta meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás