Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Toxikoma: befutott a Szabó Győző drogos múltjáról szóló film előzetese

Toxikoma: befutott a Szabó Győző drogos múltjáról szóló film előzetese

Zene, Film & Kultúra

Toxikoma: befutott a Szabó Győző drogos múltjáról szóló film előzetese

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:01

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

A tervezetthez képest korábban, már október 22-én a mozikba kerül Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma, ami a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, Molnár ’noÁr’ Áron és Bányai Kelemen Barna főszereplésével készült.

„A film Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni, ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult. Izgalmas munka előtt állunk és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végig nézni. Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra, ezt rögtön észrevettem, már az első közös színházi munkánk során”

– mondta korábban Szabó Győző.

A forgatókönyvet a 2012-ben megjelent könyv alapján Gergely Dorka és Bárány Márton írta, az operatőre pedig Szatmári Péter. A film producerei Herendi Gábor, Nagy Mónika és Illés Gabriella, aki szerint a film egyszerre idézi meg a Whiplash-t és a Good Will Hunting-ot.

A Toxikoma a Vertigo Média forgalmazásában kerül a mozikba.

Borítókép: Blikk