Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem vicc, jön a Bölcsek kövére remake-je

Nem vicc, jön a Bölcsek kövére remake-je

Zene, Film & Kultúra

Nem vicc, jön a Bölcsek kövére remake-je

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.08.27. 08:38

Remake készül Eddie Murphy egyik legismertebb vígjátékából, a The Nutty Professor-ból, vagy a Bölcsek kövéréből.

Akik szeretik Eddie Murphy filmjeit, tudják, hogy nem egy filmjében több szerepet is bevállalt, például a Norbit-ban, ahol három karaktert játszott el, de a Bölcsek kövére című vígjátékban nem kevesebb, mint hét figura bőrébe bújt.

Ugyan nem ez a színész legjobban sikerült filmje, de kétségkívül az egyik leghíresebb; annak ellenére, hogy már ez sem volt egy eredeti ötleten alapuló alkotás. Kevesen tudják, de a Bölcsek kövére az 1963-ban bemutatott Dilidoki remake-je volt, amiben a filmet rendező Jerry Lewis is kettős szerepben volt látható, hiszen ő játszotta Sherman Klump-ot, és Julius F. Kelp professzort egyaránt.

És most ha hiszitek, ha nem, de az 1996-os remake-ből is készül egy remake, amit a Slashfilm információi szerint a Sikoly 5. részén is dolgozó Project X Entertainment fog készíteni. A rendezőről, illetve a szereplőkről egyelőre nincs hír, így természetesen még azt is teljes homály fedi, hogy mikor kerülhet a mozikba ez a teljesen felesleges „remake-remake”.

Addig viszont, akit érdekel, nézze meg az eredeti The Nutty Professor-t, a főszerepben Jerry Lewisszal. 

A történet: a kissé esetlen és kétbalkezes fizika professzor feltalál egy különös szert, mellyel ha rövid időre is, de a nők bálványává válik. A professzor azonban különösen egy nő kegyeiért küzd, és megpróbálja minden eszközzel elcsábítani. Ám ahogy az lenni szokott, a hazug ember lebukik, és a professzor egy bálon kénytelen bevallani, hogy a szívtipró és ő egy és ugyanazon személy. Ennek ellenére „happy end”-del végződik a történet, mert kiderül, hogy az imádott nő a férfi eredeti önmagáért, nem pedig a felturbózott változatért rajong.

Borítókép: IMDb