promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges, virtuális sétát szerveznek a Cirko-Gejzír moziba
Borítókép:  Cirko-Gejzír
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vizuális Világ Alapítvány különleges, virtuális sétát szervez a budapesti Cirko-Gejzír moziba augusztus 27-én.

Az online követhető, mozis és filmes tematikájú sétára minden olyan érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, aki továbbra is elsősorban moziban szeret filmeket nézni, aki szívesen fogad mozi- és várostörténeti csemegéket, és örömmel vesz részt egy-egy ilyen témájú közösségi programban hasonló érdeklődésű emberek társaságában.

„Nem véletlen, hogy épp a Cirko-Gejzír mozival kezdünk: számunkra ez a mozi és a Cirko-filmek a legmagasabb minőséget jelentik – ízlésben, emberségben, kultúrában. Örömünkre szolgál, ha a COVID-19 okozta hosszú zárvatartás után az általunk kínált virtuális utakon is visszamerészkednek hozzá régi nézői, és rátalál új közönsége”

– mondták el a szervezők, akik szerint ez az online, személyes hangon vezetett közösségi program a felfedezés újszerű élményét kínálja, miközben máshol ebben a formában nem hozzáférhető információkat nyújt.

Mint írják, aki részt vesz a csütörtök esti sétán, megismerkedhet a Cirko történetével, virtuálisan körbesétálhat a mozi régi helyén, a VIII. kerületi Lőrinc pap téren, és archív felvételek segítségével be is kukkanthat a Cirko első otthonába. Megismerheti mai, a korábbitól igencsak eltérő környezetét a Balassi Bálint utcában, továbbá belső tere dekorációjának és berendezésének néhány ikonikus elemét.

A Vizuális Világ Alapítvány munkatársai virtuális sétáikat az elmúlt hónapokban innovatív programelemekkel és máshol nem elérhető tartalmakkal gazdagították. Hisznek abban, hogy ez a műfaj óriási lehetőségeket rejt, és az általuk kidolgozott koncepciónak köszönhetően egyre több embert tudnak hozzásegíteni ahhoz, hogy kapcsolódhasson másokhoz, és izgalmas szellemi kalandokban vehessen részt – akár az ország más részein vagy a világ távoli pontjain élőkkel közösen.

A virtuális sétára ITT lehet regisztrálni.

A Cirko Film továbbá azt a hírt közölte, hogy szeptember 3-án egy újabb filmjük kerül a hazai mozikba, mégpedig a Bill Nighy, Annette Bening, és Josh O'Connor főszereplésével készült Inkább lennék özvegy című angol film.

A történet szerint a Londonban élő Jamie hazautazik a szüleihez hétvégére a hangulatos angol tengerparti kisvárosba. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor apja váratlanul bejelenti, hogy elköltözik otthonról. A 29 év után egyedül maradó asszony viharos fájdalommal fogadja a váratlan csapást, de hamar megtalálja a megfelelő visszacsapást: a kezdeti kétségbeesés helyét támadó szurkálódás veszi át. Jamie lesz egyetlen támasza, és a fiú egyre tehetetlenebbnek érzi magát az elszabaduló indulatok között. Régi sérelmek és elfojtott érzelmek kerülnek napvilágra, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a nosztalgikus visszaemlékezéseket – és a híres angol fekete humor legjavát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás