Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Martin Scorsese lesz Mundruczó Kornél új filmjének producere

Martin Scorsese lesz Mundruczó Kornél új filmjének producere

Zene, Film & Kultúra

Martin Scorsese lesz Mundruczó Kornél új filmjének producere

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 10:52

Annyira elnyerte Martin Scorsese tetszését a Mundruczó Kornél által rendezett Pieces of a Woman, hogy ő is kért egy falatot belőle.

Mundruczó Kornél a Fehér isten, illetve a Jupiter holdja című filmekkel nem csupán nemzetközi elismerést szerzett magának, de Hollywood is felfigyelt tehetségére, így legújabb alkotásában már olyan sztárok szerepelnek, mint például Shia LaBeouf (Transformers-széria), Vanessa Kirby (Halálos iramban: Hobbs & Shaw), Ellen Burstyn (Az ördögűző), Sarah Snook (Időhurok) vagy Molly Parker (Kártyavár).

A Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában is szereplő Pieces of a Woman egy fiatal párról szól, akik gyermeket várnak, de egy tragikus otthonszülés következtében teljesen megváltozik az életük – a nőnek valahogy el kell viselnie a mérhetetlen gyászt, és meg kell találnia a módját, hogyan győzheti le magában ezt a kimondhatatlan fájdalmat.

Az MTI közölte, hogy egy elég bensőséges, mély műről van szó, ráadásul a Casino, Nagymenők, A tégla és többek között A Wall Street farkasa legendás rendezője, Martin Scorsese is rendesen a hatása alá került – konkrétan annyira tetszett neki a magyar filmkészítő munkája, hogy egyből elvállalta a produceri feladatokat.

„A Pieces of a Woman számomra egy mély és egyedülállóan megindító tapasztalás volt. Az első jelenettől fogva megragadott, és ez az élmény csak fokozódott, ahogy néztem, miközben elbűvölt a filmkészítés és a pazar színészi játék, amelyben régi kollégám, Ellen Burstyn is ragyog”

– áradozott Martin Scorsese.

Ez természetesen egy hatalmas elismerés, és a legtöbb művész csak álmodik ilyesmiről, éppen ezért nagyon büszkék lehetünk Mundruczó Kornélra, hiszen ehhez fogható talán még nem is volt a hazai filmgyártás történetében.

„Az ember mindig sebezhetőnek érzi magát, amikor intim és szívéhez közel álló anyagon dolgozik, de a tény, hogy Martin Scorsese csatlakozott a Pieces of a Woman csapatához, a fantasztikus színészgárdán és stábon túl, valódi visszaigazolás arra, hogy megéri azt kockáztatni, hogy valami igazán személyeset alkothassunk”

– mesélte a magyar rendező.

Arról még nincs hír, hogy mikor láthatjuk a mozikban a Pieces of a Woman című alkotást, de valószínűleg a sikeres fesztiválszereplés után felgyorsulnak az események, és talán még idén megcsodálhatjuk a filmet, ami még Martin Scorseset is magával ragadta.

Borítókép: Martin Scorsese / Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP