promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koncertekkel együtt végleges a VIDOR Fesztivál programja
Borítókép:  VIDOR offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy már korábban eldőlt, megtartják a VIDOR Fesztivált, így a kiskaput kihasználva érkezik a fesztiválra a Follow The Flow, vagy az Irie Maffia is.

A koronavírus miatt elmarad rengeteg augusztus 15-e után tervezett nagyobb fesztivál, köztük a Strand, az EFOTT, vagy a SZIN. Ugyebár itt vicces lett volna megcsinálni a szétültetést, azt meg képtelenség kivitelezni, hogy 500 főre korlátozzák a beléptetést. A fesztiválok közül olyanok, mint a VIDOR, a Művészetek Völgye, vagy a debreceni Campus Fesztivál fogja használni a kiskapukat, így itt lesznek koncertek.

Ahogy Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója és a fesztivál főszervezője korábban lapunkkal megosztotta, a megszokott Kossuth téri nagykoncertek biztosan elmaradnak. Persze zene lesz, ezeket a jogszabályi előírásokat figyelembe véve a Rózsakert Szabadtéri Színpadra költöztetik.

Itt fellép a Follow The Flow, a Bangó Margittal kiegészülő Budapest Bár, a Like a Rolling Stones, Dés László, Tóth Vera és Básti Juli közös projektje, és végül, de nem utolsó sorban érkezik az Irie Maffia a 15 éves jubileumi koncertjével.

Az idei rendezvényen több fellépőt fogad majd a Vidor Kert is: koncertet ad a Tortuga, az OliverFromEarth, az Aurevoir és a Carson Coma, a világzene képviselői közül pedig a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes látogat majd Nyíregyházára.

A fesztivál színházi versenyprogramjában tizennyolc előadást tartanak a színház nagyszínpadán és Krúdy Kamarájában, valamint a szabadtéri színpadon. A zsűri elnöke Koltai Róbert lesz, a díjazott társulatok és művészek saját közönségük előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot. Versenyprogramon kívül lesz látható az idei év "meglepetés előadása", a Nemzeti Lovas Színház Kincsem című produkciója augusztus 26-án.

A gasztronómiai ínyencségek iránt érdeklődők az eddigieknek megfelelően a Kossuth téri Vidor-faluban kóstolhatnak meg különböző ételeket, de nem marad el az utcazenészek, artisták, pantomimesek, élő szobrok, mutatványosok és tűzzsonglőrök belvárosi kavalkádja sem. A kisebbeket bábszínház, táncház, zenés és színházi programok várják, az irodalmi rendezvények nagy részének pedig a Bencs-villa ad otthont.

A VIDOR tizenegy napossá nőtte ki magát, és augusztus 19-e és 29-e között rendezik meg a nyíregyházi fesztivált. A teljes programot ide kattintva lehet böngészgetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás