Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre keservesebb a Zs-kategóriás DC-hősök élete – Doom Patrol 2. évad kritika

Egyre keservesebb a Zs-kategóriás DC-hősök élete – Doom Patrol 2. évad kritika

Zene, Film & Kultúra

Egyre keservesebb a Zs-kategóriás DC-hősök élete – Doom Patrol 2. évad kritika

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 19:33

Rövidített évaddal ugyan, de visszatért az HBO Go sikersorozata, a Doom Patrol, ami a DC alpáribb, problémásabb karaktereit vonultatja fel. A második szezon is tartogat a rajongók számára pár elvetemülten szórakoztató őrültséget, de a koronavírus-járvány miatt mégis csalódni fogunk a végén.

Végre megérkezett az imádnivalóan gátlástalan Doom Patrol folytatása, amiben tovább izgulhatunk a Brendan Fraser hangján megszólaló Cliff; a rengeteg személyiséggel rendelkező Jane; a gyönyörű, de trutyivá alakuló Rita; a félig robot Cyborg; a múmiának tűnő, hatalmas erővel rendelkező Larry; és a mindenki életét pokollá tevő, de mégis szerethető Niles szomorú megmérettetésein.

Ennyire keserves bandát még sosem láthattunk szuperhősös szériákban, de minden szenvedést egy elképesztően vicces beszólással, vagy elmebeteg meglepetéssel egyensúlyoznak, szóval a Doom Patrol elég különleges helyet harcolt ki magának a közönség szívében.

Most ráadásul Niles cuki kislánya, Dorothy is csatlakozott hozzájuk, aki rengeteg titkot rejt, amik közül van olyan is, ami akár az egész világra nagy hatással lehet.


Kép: Doom Patrol / imdb.com

A második szezonban olyan, mintha eddig semmit sem tanultak volna a karakterek, és ismét csomó hülyeséget csinálnak, a régi problémáikat elevenítik fel, meg persze addig lelkiznek, amíg megint jön valami világvégét hozó csapás, ami ellen természetesen együtt kell dolgozniuk, ha le akarják győzni.

Szerencsénkre senki sincs elhanyagolva, és a drámát jól elkapják, hiszen érthető, hogy ki, mit érez, csupán a sok nyavalygás után már rettenetesen fárasztó, hogy nem kapunk valamilyen lelki megnyugvást, vagy katarzist, ami egy kicsit fellendíthetne minket – de legalább megtámadnak pár meghökkentően durva poénnal, ami máris elfeledteti velünk a problémákat.

Sőt, láthatunk egészen legendás jeleneteket is, hiszen van itt például szexdémon és apokalipszist hozó orgazmus, ráadásul maga Jézus Krisztus is beszáll az eseményekbe egy zseniális bunyó erejéig, szóval a készítők még mindig tudják, hogy milyen vad ötletek kellenek a népnek.


Kép: Doom Patrol / imdb.com

Ez a sorozat tényleg nagyon vicces, helyenként megható, és sokszor meglepő, hiszen mindig ki tudnak találni valamit, ami csak tovább tetézi az amúgy is szinte felfoghatatlan káoszt. Viszont az utolsó, kilencedik részben csúnyán elejtik a labdát, mivel a koronavírus-járvány miatt nem tudták leforgatni az egész évadot, így konkrétan a nagy semmivel érnek véget az izgalmak, ami elég fájdalmas.

A Doom Patrol még mindig zseniális, de sajnos nem működik a készítők kényszermegoldása a végén, így pont, hogy a csalódás ízét érezzük utoljára a szánkban az amúgy rengeteg potenciállal rendelkező, tök jó történetet megalapozó részek után.

A számítógépes effektusok persze még mindig komikusak, de a főgonoszt remekül megcsinálták – kifejezetten félelmetes a jelenléte. Már most várhatjuk a harmadik évadot, hiszen egy ilyen cliffhanger után muszáj megtudnunk a szereplők sorsát, és biztos, hogy rengeteg furcsa dolgot tartogat számukra a jövő, amit mindenképp meg kell néznünk.

A Doom Patrol 2. évad elérhető az HBO Go kínálatában.

Borítókép: Doom Patrol / via jasongaston.net