Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elhunyt Alan Parker, az Angyalszív és az Evita elismert rendezője

Elhunyt Alan Parker, az Angyalszív és az Evita elismert rendezője

Zene, Film & Kultúra

Elhunyt Alan Parker, az Angyalszív és az Evita elismert rendezője

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 08:08

Hosszas betegeskedés után, 76 éves korában halt meg a legendás filmrendező, akit a pályafutása alatt két Oscar-díjra jelöltek.

Szörnyű hírt közölt a SlashFilm, ugyanis kiderült, hogy elhunyt Alan Parker, aki életének 76 esztendője alatt rengeteg fantasztikus, fontos filmmel ajándékozta meg a rajongókat, ilyenek például az Angyalszív, Lángoló Mississippi, Éjféli expressz, Bugsy Malone, Hírnév, Pink Floyd: A fal, vagy a Madonna főszereplésével készült, Magyarországon forgatott Evita.

Az IMDb szerint hivatalosan 1971-ben kezdődött a forgatókönyvírói, illetve 1974-ben a rendezői munkássága, azóta pedig két Oscar-díjra, illetve három Golden Globe-díjra jelölték, miközben számtalan BAFTA büszke tulajdonosa lett.

2002-ben ütötték lovaggá, majd egy évvel később került bemutatásra a Kevin Spacey főszereplésével készült David Gale élete, ami végül az utolsó filmjének bizonyult. A hosszú betegség következtében elhunyt Alan Parker 2013-ban életműdíjat kapott a brit filmakadémiától, mivel művei örökre mély nyomot hagytak maguk után.

A zseniális írót/rendezőt rengetegen gyászolják, és többek között feleségének, öt gyermekének és hét unokájának is nagyon fog hiányozni.

Borítókép: Alan Parker / CARL COURT / AFP