promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Alan Parker, az Angyalszív és az Evita elismert rendezője
Borítókép:  Alan Parker / CARL COURT / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszas betegeskedés után, 76 éves korában halt meg a legendás filmrendező, akit a pályafutása alatt két Oscar-díjra jelöltek.

Szörnyű hírt közölt a SlashFilm, ugyanis kiderült, hogy elhunyt Alan Parker, aki életének 76 esztendője alatt rengeteg fantasztikus, fontos filmmel ajándékozta meg a rajongókat, ilyenek például az Angyalszív, Lángoló Mississippi, Éjféli expressz, Bugsy Malone, Hírnév, Pink Floyd: A fal, vagy a Madonna főszereplésével készült, Magyarországon forgatott Evita.

Az IMDb szerint hivatalosan 1971-ben kezdődött a forgatókönyvírói, illetve 1974-ben a rendezői munkássága, azóta pedig két Oscar-díjra, illetve három Golden Globe-díjra jelölték, miközben számtalan BAFTA büszke tulajdonosa lett.

2002-ben ütötték lovaggá, majd egy évvel később került bemutatásra a Kevin Spacey főszereplésével készült David Gale élete, ami végül az utolsó filmjének bizonyult. A hosszú betegség következtében elhunyt Alan Parker 2013-ban életműdíjat kapott a brit filmakadémiától, mivel művei örökre mély nyomot hagytak maguk után.

A zseniális írót/rendezőt rengetegen gyászolják, és többek között feleségének, öt gyermekének és hét unokájának is nagyon fog hiányozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás