promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Augusztus végén érkezik a magyar mozikba a Tenet
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christopher Nolan újabb nagy dobása már alig várta, hogy debütáljon, és elvileg augusztus 26-án érkezhet is világszerte.

Volt pánik a múlt héten, mert úgy nézett ki, hogy még augusztusban sem érkezhet meg a Tenet a mozikba. A stúdió vakarta a fejét, szoroztak-osztottak, aztán az jött ki, hogy csak bedobnak a mélyvízbe egy dátumot.

A Warner Bros. hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 26-án több mint hetven országban, köztük Japánban, Oroszországban, Európa nagy részén, Ausztráliában és Kanadában is elkezdik vetíteni a filmet. Természetesen ebben benne van Magyarország is. Aki már nagyon keresgetné a naptárban, ez egy szerdai nap lesz.

Christopher Nolan nagyon küzdött, hogy még ebben a hónapban bemutathassák az alkotását, de ez elbukott. Mivel a Warner marketinggépezete közben zakatolt, így nyilván a stúdió sem akarta, hogy komolyabb csúszás legyen belőle. Amúgy is blockbusterről beszélünk, mert a Tenet az év egyik legjobban várt filmje, de így tényleg erre figyel most mindenki igazán.

A rendező el is mondta, hogy ez legambiciózusabb alkotása. Az egész hangulatában valóban az Eredethez fog a legközelebb állni. Lesznek itt lélegzetelállító akciók, amikben mind ott van Nolan kéznyoma, csavaros misztikus sztori egy kis sci-fivel keverve, na meg olyan képi  világ és történetmesélés, amit csak tőle kaphatunk meg.

A főszerepet Denzel Washington fia, John David Washington kapta meg, aki a Csuklyások: BlacKkKlansman című filmben játszott nagyot. Itt van még Robert Pattinson, aki ugyebár a következő Batman lesz, Michael Caine, akivel imád együtt dolgozni a rendező, plusz Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, na meg Elizabeth Debicki.

A 200 millióból összehozott Tenet csak egy héttel később, szeptember 3-án debütál az Egyesült Államokban, ahol jelenleg egyebek között Kaliforniában és New York államban is zárva tartanak a mozik, de a Warner szerint is változhat addig a helyzet. Eleve arra készülnek, hogy a Tenet jóval tovább lesz műsoron, mint az megszokott.

Ez most tényleg egy olyan film, ami visszacsalogathatja a közönséget a mozikba. Készpénznek vegyük-e az augusztus 26-ai bemutatót? Fogjuk rá, de a koronavírus esetleges második hulláma továbbra is bekavarhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás