promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jöhet egy Frankenstein-trilógia Guillermo del Torotól?
Borítókép:  Boris Karloff, mint Frankenstein / Universal Pictures / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Hellboy – Pokolfajzat és A víz érintése Oscar-díjas rendezője, Guillermo del Toro megosztotta a rajongókkal legfőbb vágyait, amiből kiderült, hogy akár több Frankenstein-filmen is dolgozhat a jövőben.

Guillermo del Toro (Tűzgyűrű, Ördöggerinc, A faun labirintusa, Bíborhegy, Penge 2.) már rengeteg művel bizonyította, hogy még a legrémisztőbb, legfurcsább dolgokban is képes elkapni a különlegességet, sőt, romantikát, hiszen például 2018-ban a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is bezsebelte A víz érintése című alkotásával, amiben egy nő beleszeret egy „halba”.

Most pedig a MovieWeb írása alapján úgy néz ki, hogy az egyik legalapabb rémtörténetre fáj a foga a tehetséges filmkészítőnek, hiszen megkérdezték tőle, milyen álomprojektjei vannak, és a szokásos – H.P. Lovecraft által írt – Az őrület hegyei mellett egy meglepő választ is adott, ami rendesen felizgatta a rajongókat.

„Frankenstein, ráadásul úgy képzeltem el, mint egy 2-3 részes történetet. Azért, mert ahhoz, hogy lefedjük a könyvet, muszáj váltogatnunk a nézőpontokat. Ez egy bonyolult feladat”

– osztotta meg a Comic-Con@Home közönségével Guillermo del Toro.

És mivel A víz érintése után még mindig elég nagy névnek számít Hollywoodban a rendező, szinte biztos, hogy elkezdődtek a beszélgetések a stúdiónál, mivel most is azon dolgoznak, hogy felélesszék a régi szörnyeiket, így A láthatatlan ember sikere után egy Farkasember-film lesz a következő lépés Ryan Gosling főszereplésével.

Mary Shelley klasszikusa jó helyen lenne Guillermo del Toro kezei között, és érdekesen hangzik, hogy több részletben mutatná be a történetet, hiszen mindig lehet újat találni ebben a sokszor feldolgozott, örökérvényű műben, ami egy tudósról, és az általa kreált lényről szól – akit darabokból rakott össze, és adott neki újra életet, aminek persze mindenki részéről szenvedés lett a vége.

Arról még nincs hír, hogy ez esetleg mennyire befolyásolná azt, hogy elvileg a Démonok között rendezője, James Wan is egy Frankenstein-filmen dolgozik éppen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás