Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt a Kozmix háttérgitárosa

Meghalt a Kozmix háttérgitárosa

Zene, Film & Kultúra

Meghalt a Kozmix háttérgitárosa

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 21:01

Gyászolnak a Kozmix tagjai, egy igazi jóbarátot vesztettek el.

A Kozmix még 1995-ben alakult, hogy vissza tudja adni a külföldön nagyon is népszerű happy hardcore és rave hangulatot. Miután elkezdték a popot is belecsempészni a dalaikba, azután lettek igazán népszerűek. Anno igazából még úgy is hívták őket, hogy a magyar Scooter.

Az első élőzenekaros fellépésük a Petőfi Csarnokban volt, ahol már csapattal tartott Bíró Ádám gitáros is. Őt gyászolja most egy hosszabb személyes hangvételű közleményben a Kozmix:

„Kicsit már sok(k) lesz a barátaink búcsúztatásaiból... Ádám barátunk is itt hagyott minket. Néha igazságtalan az élet, hogy miért pont Ő, miért ilyen fiatalon... előbb utóbb mind elmegyünk, ezt egyikünk sem ússza meg, de ezzel még igazán ráértél volna pajti. Nagyon nagy forma voltál! Az egyik legjobb gitáros arc, akit valaha ismertünk. Szinte az összes nagylemezünkön te gitároztál és a Kozmix koncertek kihagyhatatlan showman-je is Te voltál! Nem felejtjük el azt az időszakot, óriási veszteség mindenkinek. Tudtuk, hogy az utolsó pár évben egy hosszan tartó betegséggel küzdöttél, amit már úgy nézett ki, hogy legyőzöl ismét, de sajnos másképp alakult. Megemlékezünk egy legendás korszak, legendás koncertfelvételével. Ég veled Barátunk”

– írta a csapat nevében Hozso, aki az egykori Petőfi Csarnokos fellépésüket vette elő megemlékezésként.

Borítókép: Music Media