promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sharon Stonenak megalázó volt levetkőzni, de kellett a karrierjéhez
Borítókép:  John Sciulli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színésznő megrázó élményen esett át, amikor először kellett megmutatnia magát.

Sharon Yvonne Stone először Woody Allen Csillagporos emlékek című filmjében tűnt fel, és tényleg csak feltűnt, mint egy lány a vonaton. Többnyire mellékszerepei voltak, és az 1984-es Kibékíthetetlen emlékekben sem játszott még főszerepet, de Stone úgy emlékszik vissza rá, mint az első komolyabb kihívására, amikhez rossz emlékek társulnak.

A színésznő egy interjúban beszél arról, hogy mennyire megalázták a forgatáson-

„A Kibékíthetetlen ellentéteket forgattuk, aminek az egyik jelentében félmeztelenül kellett szerepelnem. Meglepődtem, hogy még a forgatási helyszínt sem ürítették ki. Milliónyi ember volt ott és engem bámult. Mire levettem a felsőmet, az egyik színész elordította magát a háttérben, hogy »húzzatok már a f…ba az utamból, még a cs.cseit sem látom!« Mindenkivel volt már olyan, hogy a torkában dobod a szíve, és hallja is. Velem ez történt akkor. Amikor csak azt hallod, hogy valaki ordít, menjetek az útból, nem látom a kib…ott dudákat”

– mesélte Stone a tényleg megrázó sztorit. Ma már nem csak a kollégák mondanák az illetőre, hogy bunkó, hanem még a rendező is kipenderítené a színészt a forgatásról, lehet véglegesen. A színésznőben még így is volt annyi tartás, hogy nem nevezte meg ki volt ez.

Ma már nagyon fontos, hogy az intim jeleneteknél megőrizzék a szakma méltóságát. Még külön szervezet is van erre Intimacy Directors International néven. Az már alap, hogy egy ilyen jelenetnél csak az van ott, akinek feltétlen ott kell lennie, míg a színészekre nem lehet olyan dolgot kényszeríteni, amit nem akarnak.

Amikor a GQ magazin megválasztotta Stonet az év nőjének, csak ennyit mondott:

„Hálás vagyok ezért a címért, mert tudom volt idő, amikor csak egy viccnek néztek.”

Anno az 1992-es Elemi ösztön tette a színésznőt a kilencvenes évek egyik szexszimbólumává, de a tehetségére Martin Scorsese is felfigyelt, aki neki adta a Casino női főszerepét, ami meghozta neki az Oscar-jelölést, és egy Golden Globe-díjat is.

Az Elemi ösztön amúgy is egy túlfűtött erotikus-thriller volt. Paul Verhoeven rendező mindig megjegyezi, hogy amikor Stone nem visel fehérneműt a kihallgatáson, az közös megegyezésen alapult. A színésznőt kísértette sokáig az a jelenet, de filmtörténeti pillanat lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás