promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majka nagyon kiakadt, hogy ismét szigorítások jöhetnek
Borítókép:  Pinterest
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Majka tart attól, hogy ennek az egésznek ismét a zenészek és a szórakoztatóiparban dolgozók isszák meg a levét.

Sajnos nem állt le a járvány, és a környező országokban ismét elkezdett emelkedni a koronavírus-fertőzöttek száma. Mi még jól állunk, de sajnos benne lehet a pakliban egy második hullám. Mivel fennáll a behurcolás veszélye, a kormány úgy döntött, hogy bizonyos országok esetében szigorítja a beutazást.

Nem olyan rég Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adott interjút a Világgazdaságnak, amiben azt ecseteli, hogy ha valóban elharapódzik a helyzet, akkor az augusztus 15-e után tervezett tömegrendezvények is füstbe mehetnek. Ez érinti az EFOTT-ot, a Fishing On Orfűt, a Szegedi Ifjúsági Napokat vagy a Kolorádó Fesztivált, amit szintén szeretnének megtartani. Persze ezekre alapból úgy árulták a jegyeket, hogy senki se vegye készpénznek, hogy lesznek is.

Majkához is eljutottak Palkovics miniszter szavai, aki nagyon nem tartja korrekt dolognak ezt az egészet, aminek a közösségi oldalán egy videóban hangot is adott.

„Semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel akkor, ha mondjuk – a német elv szerint – azt mondanák a nagyfejek, hogy nem szabad csinálni semmit, és akkor valójában tényleg nem szabad csinálni semmit. Azonban ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szerveznie, van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem”

– mondta Majka, aki szerint ezzel a könnyűzenei iparág van megszivatva teljesen.

Az előadó kitért a meccsekre is, hogy oda bizony be lehet engedni több ezer embert, de a koncertekre már nem. Persze hozzáteszi, nem az óvintézkedések ellen van, de ami most megy, azt felháborítónak találja.

„Azt gondolom, hogy így az egésznek van egy ilyen borzasztó keserű íze. És azt azért hozzá kell, hogy tegyem, hogy itt most már mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, ami most totálisan ki van véreztetve. Tudjátok, hogy én vagyok az egyeten olyan ember, aki azonnal felszólal, ha valami nem tetszik neki, azonnal elmondom a véleményem. A járvánnyal kapcsolatban is elmondtam a véleményem azokról, akik nem tartották be az intézkedéseket, akik okosak voltak, azokkal kapcsolatban is elmondtam, akik felvettek mindenféle állami támogatást, pedig nem szorultak rá. Mindig elmondom a véleményem, mindig sírok, legalábbis így vagyok beállítva, de saját magam és az emberek igazát védem nagyjából, de hogy jelen esetben egy egész iparág van most úgy megsz.patva, hogy ez most nagyon rosszul esik mindenkinek”

- fejtette ki az énekes, aki szerint olyan megoldást kell találni, ami mindenkinek megfelelő:

„A színész hadd menjen a színházba, az ápolónő hadd menjen be a kórházba, akinek van egy olyan munkahelye, az menjen be arra a munkahelyre, és nekünk is van egy ilyen munkahelyünk – arra kérjük őket, ezt tartsák tiszteletben, és hozzanak egy olyasfajta bölcs döntést, amivel mindenki jól jár.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás