promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház
Borítókép:  szechenyicsalad.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A keresztény értékrend és a történelmi tárgyilagosság közvetítése, valamint a magyar nyelv hű ápolása érdekében megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház.

„Amikor gróf Széchenyi István a Nemzeti Színházat a Duna partjára megálmodta, akkor elsődlegesen az lebegett a szeme előtt, hogy a színház a magyar identitás és a nemzeti öntudat egyik leghasznosabb formálója lehet, ha annak művészei a nemzetmegtartó értékeket az ars sacra jegyében képviselik a színpadon

– fogalmazott a Gróf Széchenyi Alapítvány elnöke, Széchenyi Tímea azzal kapcsolatban, hogy megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház.

A Fazekas István Jókai-díjas drámaíró vezetésével működő színház célja a keresztény értékrend és a történelmi tárgyilagosság közvetítése, valamint a magyar nyelv hű ápolása. A társulat most akár a Kárpát-medence legkisebb magyar lélekszámú településeire is elviheti azokat a darabokat, melyek Jézus Krisztus követésének példázatait, vagy a magyar történelem sorsfordító pillanatait tárják a nézők elé – áll a Gróf Széchenyi Alapítvány közleményében.

A Széchenyi István Történelmi Vándorszínház létrejöttének időpontja nem véletlen. Mint Széchenyi Tímea kifejtette, 

„a trianoni békediktátum igazságtalanságai ellen a leghasznosabban a kultúránkkal tiltakozhatunk!” 

A társulatvezető Fazekas István elárulta, hogy a Vándorszínház kezdésképp az Árva Bethlen Kata, a Tony, a Pilátus éjszakája, a Zrínyi Ilona és A pillanat érkezése című színdarabokat tervezi műsorra tűzni, valamint Esztergályos Cecília Meddig vagyok? című önálló szerzői estjét.

Az előadásokat meghívásos alapon és többek között a Déryné-programban való részvétellel utaztatják majd. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás