promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúszik a Mátrix 4, a Tenet és még sok más film bemutatója
Borítókép:  Keanu Reeves / Valerie MACON / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy látszik, hogy mégsem olyan bátrak még a stúdiók, ugyanis rengeteg hatalmas film mozis bemutatóját eltolták – például a Mátrix negyedik része is majdnem egy évvel később fog érkezni a tervezettnél.

A koronavírus-járvány eléggé betett a moziknak és a stúdióknak is, hiszen több hatalmas produkció is leállásra kényszerült az utóbbi időszakban – ezek közül soknál még nem is tudják, hogy pontosan mikor folytatódhatnak a munkálatok. Ráadásul hónapokig zárva voltak a mozik is, így a becslések alapján dollármilliárdokat bukott az ipar, szóval hatalmas a gond.

Július közepén szeretnék újranyitni a filmszínházakat, ehhez pedig az Eredet, és A sötét lovag-trilógia rendezője, Chistopher Nolan lett volna a húzónév, aki a Tenet című új, látványos alkotásával csábítaná be az embereket a mozikba. De most úgy tűnik, hogy mégsem olyan bátrak a stúdiók, hogy ilyen hamar meglépjék ezt, ugyanis hetekkel, hónapokkal csúsztatták el a legnagyobb filmek bemutatóit.

Íme, a változások – legalábbis Amerikában, és valószínűleg nálunk is:

  • Tenet: július 17. helyett július 31.
  • Wonder Woman 1984: augusztus 14. helyett október 2.
  • Godzilla vs Kong: november 20. helyett 2021. május 21.
  • Tom és Jerry: december 23. helyett 2021. március 5.
  • Mátrix 4: 2021. május 21. helyett 2022. április 1.

Ezek közül sokaknak valószínűleg a Mátrix folytatásának majdnem egy éves csúszása lehet a legfájóbb pont, hiszen rengetegen kíváncsiak Keanu Reeves visszatérésére a legendás Neo szerepében.

De legalább annál több idejük lesz tökéletesíteni a filmet, és ez annak idején a Mad Max: A harag útja című alkotásnál is nagyon bevált, hiszen ott is kaptak egy kis plusz időt, amit rendesen kihasználtak.

A Warner Brothers stúdió valószínűleg úgy lőtte be a premiereket, hogy nyugodtan tudjanak dolgozni a készítők, szóval nem kell aggódnunk, nem fogják elsietik a dolgokat. A koronavírus-járvány miatt szinte az összes filmnél megállt az élet, így teljesen át kellett dolgozni az éves terveket, de reménykedhetünk benne, hogy hamarosan visszaáll a rend, és újra mozizhatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás