promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Múzeum nyílik Avicii emlékére
Borítókép:  KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Avicii-t 2018. április 20-án holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Halála után három évvel az ő emlékére nyílik múzeum szülővárosában, Stockholmban.

Az Avicii emlékét ápoló Tim Bergling Alapítvány jelentette be, hogy 2021-ben megnyitja kapuit a svéd származású DJ életútját bemutató kiállítás, ami a stockholmi Space-ben kap helyet.

„Az Avicii-múzeum látogatói a lemezlovas életútját felidéző, részben eddig nem publikált fotók, videók és emléktárgyak nézegetése közben belehallgathatnak a világ egyik legjobbjának tartott DJ eddig kiadatlan zeneszámaiba is”

– közölte Per Sundin, a stockholmi ABBA-múzeumot is működtető Pophouse Entertainment ügyvezetője, aki meggyőződését fejezte ki, hogy a Tim Bergling néven született zenész rövid élete ellenére is óriási hatást gyakorolt és gyakorol még ma is a zeneiparra..

Anna Konig Jerlmyr stockholmi főpolgármester a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy az Avicii-múzeum elősegíti a párbeszédet a mentális egészségről és az öngyilkosság-megelőzésről.

Avicii-t 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival együtt nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

Az Avicii halála után a család által életre hívott Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására összpontosít, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek Svédországban és külföldön.

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás