promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Posztumusz díjat kapott Avicii
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az MTV Video Music Awards elég fontos eseménye a zenei életnek, de még is legbelül csak egy bohóckodás az egész. Bár most a sztárok próbálták visszafogni magukat, egyedül Madonna csinált egy kisebbfajta botrányt.

Igazából a rajongók valamiféle Avicii megemlékezést is hiányoltak, mert szó sem esett volna a világhírű – nem rég elhunyt – DJ/producerről, ha nem kapja meg ezt a díjat.

Tim Bergling ez év áprilisában 28 évesen az Arab-félsziget délkeleti peremén fekvő Omán fővárosában, Maszkatban hunyt el, ahol nyaralását töltötte. Tim Bergling a világ legjobban kereső DJ-je volt, de az éjszakai élet kifogott rajta, és a felmerülő alkoholproblémái is. Akut hasnyálmirigy-gyulladása volt, illetve 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is, így két év múlva a visszavonulás mellett döntött.

A művész nagyon érzékeny lelkű volt: sokat küzdött a gondolataival az értelemről, életről és boldogságról, majd csak egyszerűen nem bírta tovább és békére akart lelni. Minden arra mutat, hogy a zeneszerző öngyilkos lett.

Hála égnek a világ már rég nem ezzel foglalkozik, hanem hogy minél jobban megőrizzék az emlékét a zenéivel. Avicii utolsó projektjei közé tartozott a Rita Orával közösen készített „Lonely Together” című dal, ami most az MTV Video Music Awardson az év legjobb dance videója lett. A díjat Rita Ora vette át, aki tisztelgett alkotótársa előtt és meg is emlékezett róla.

A klipet amúgy Levan Tsikurishvili rendezte, akit mindenhol letojnak magasról megemlíteni. Végül is a Video Music Awardson vagyunk, kit érdekel ki készítette a videót?

Az év videója amúgy „Camila Cabello ft. Young Thug – Havana” lett. A világnak persze erről is más a véleménye, mivel a közönség szerint a This is America volt a legjobb klip idén. Persze ez sem távozott üres kézzel, és hogy ne legyen felháborodás, odaadták neki a „legjobb üzenettel rendelkező videó” díjat.

Most viszont jöjjön a Rita Orával közös díjnyertes Avicii klip!

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás