promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Barátok közt: Vili bácsiék elhagyják a Mátyás király teret
Borítókép:  Vili bácsi és Bözsi néni, azaz Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa. Forrás: RTL Klub.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Június 8-án este kerülnek adásba azok a Barátok köztrészek, amelyeket a koronavírus-járvány miatt kényszerszünet után vettek fel.

A koronavírus-járvány az egész világra hatással volt. Vállalkozások mentek csődbe, gyárak álltak le hosszabb-rövidebb időre. Természetesen ez alól a filmipar sem volt kivétel: az összes film- és sorozat forgatását leállították.

A csatornák előre dolgoznak, így általában tavasszal veszik fel azokat a sorozatokat, amelyeket ősszel akarnak bemutatni. A vírus azonban ezt a tervet keresztül húzta. Magyarország két vezető csatornája például bemutatta saját gyártású sorozatának első részét, majd levette a műsorról, hogy majd szeptembertől folytassák az Apatigrist, illetve Bödöréket.

Az RTL Klub néhány nappal ezelőtt már be is mutatta nyári műsortervét.

A csatorna egyik legsikeresebb sorozata a Barátok közt, amely ismét jelentős szerepet kap a műsorfolyamban. A SorozatWiki arról ír, hogy 

„a kezdeti felvételek rendben lezajlottak és a sorozat új részei azóta is gond nélkül forognak. A rendkívüli intézkedésekkel és különleges körülmények között készült epizódokhoz most jutott el az RTL Klubos vetítés, az első ilyen epizód hétfőn este lesz látható. A vírushelyzet miatt viszont ideiglenesen két fontos főszereplőt ki kellett írni a szériából”.

A portál szerint a Barátok közt két veszélyeztetett korú szereplő Vili bácsi és Bözsi néni, azaz Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa nem tért vissza a forgatásra. Ezzel kapcsolatban a SorozatWikinek Ondruss Ilona, a sorozat producere a következőket mondta:

„Hétfőtől kezdődnek azok az epizódok, melyek már a koronavírus-helyzet alatt készültek. Teljesen új munkamenetet alakítottunk ki, mely újdonság volt a stábnak, hisz egész nap maszkban és kesztyűben kellett dolgozni. Ennek következtében többször este 10-ig is forgattunk, az új rendszer viszont biztonságérzetet adott a teljes stábnak és a színészeknek is, így az első napok óvatossága után hamar egy nagyon jó munka alakult ki. A leállás alatt a forgatókönyveket az összes olyan helyen át kellett dolgozni, ahol nagy ölelkezés vagy egyéb fizikai érintkezés volt írva, de látva a kész epizódokat, úgy gondolom, hogy ezek a nézőket nem fogják zavarni. Így nagyon büszke vagyok a teljes csapatra, hogy az újraindulás óta mindenki komolyan vette az óvintézkedéseket és azóta is betartja őket. Több olyan stábtagunk és színészünk is van, akit az én döntésem nyomán nem engedtünk vissza dolgozni, köztük van Szilágyi Zsuzsa és Várkonyi András. Mindketten már 65 év felettiek és több krónikus betegségük is volt már, így úgy gondoltam, hogy a legminimálisabb mértékben sem kockáztathatjuk az egészségüket. Ennek ellenére a Barátok közt nézői nem maradnak Vili bácsi és Bözsi néni nélkül, ugyanis rendszeresen be fognak jelentkezni videóchaten és telefonon. Első körben néhány hónapig távoznak a Mátyás király térről és amint látjuk, hogy a vírushelyzet tovább mérséklődik, vissza fognak térni a sorozatba. A Barátok közt megújulása a következő időszakban még jobban látszani fog, melynek része, hogy hosszabb-rövidebb időre több új szereplő is fel fog tűnni a sorozatban és ismerős arcok is újra fel fognak bukkanni, melyek érdekes helyzeteket fognak teremteni a Mátyás király téren.”

A történet szerint a Vili bácsi és Bözsi néni hosszabb időre el fog utazni, de már a hétfői részben videochaten be fog jelentkezni a Mátyás király térre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás