promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Apple lecsapott Martin Scorsese új filmjére
Borítókép:  Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Apple fogja készíteni Martin Scorsese új filmjét, a Killers of the Flower Moon-t, aminek Leonardo DiCaprio és Robert De Niro lesz a főszereplője.

Januárban derült ki, hogy DiCaprio mellett Robert De Niro lesz Scorsese Killers of the Flower Moon című filmjének másik főszereplője, ami David Grann újságíró 2017-es dokumentumregényének adaptációjaként fog készülni.

A történet egy húszas évekbeli gyilkosságsorozatot dolgoz fel, ami Oklahomában történt. Az egyik indián törzs területén olajat találnak, amit az amerikaiak ki akartak termelni. Először úgy tűnt, hogy meg tudtak egyezni az indiánokkal, rengeteg pénzt ajánlottak fel nekik. Később aztán beindultak a gyilkosságok, amelyeknek áldozatai a törzs tagjai közül kerültek ki. Tucatjával végezték ki az újonnan meggazdagodott indiánokat, a gyilkosságokért azonban soha sem ítéltek el senkit. Ez az ügy volt az FBI első valódi sikere.

A legendás rendező korábbi alkotását, a tíz Oscar-díjra jelölt Az ír-t tavaly a Netflixnél forgatta, miután a film magas, több mint 160 millió dolláros (50 milliárd forintos) költségei miatt a hagyományos stúdiók nem vállalták a munkát. Ezúttal viszont az Apple új streamingszolgáltatásával kötött szerződést a több mint 150 millió dolláros költségű újabb film forgatására – erősítette meg a hírt a The Hollywood Reporter.

Mint az már köztudott, Scorsese a Killers of the Flower Moon mellett két másik projekten is dolgozik:

egy Theodore Roosevelt-ről szóló életrajzi filmen, és egy dokumentumfilmen, ami New York '70-es évekbeli zenei életéről fog szólni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás