promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
DiCaprio és De Niro lesz Scorsese következő filmjének főszereplője
Borítókép:  Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár eddig is lehetett tudni, hogy Leonardo DiCaprio újra Martin Scorsese-vel fog együtt dolgozni, Robert De Niro neve eddig fel sem merült.

Ahogy már korábban mi is hírt adtunk róla, Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese hatodszor fog együtt dolgozni, méghozzá a Killers of the Flower Moon című filmen, ami David Grann újságíró 2017-es dokumentumregényének adaptációjaként, a Paramount égisze alatt kerül majd a mozikba.

A történet egy húszas évekbeli gyilkosságsorozatot dolgoz fel, ami Oklahomában történt. Az egyik indián törzs területén olajat találnak, amit az amerikaiak ki akartak termelni. Először úgy tűnt, hogy meg tudtak egyezni az indiánokkal, rengeteg pénzt ajánlottak fel nekik. Később aztán beindultak a gyilkosságok, amelyeknek áldozatai a törzs tagjai közül kerültek ki. Tucatjával végezték ki az újonnan meggazdagodott indiánokat, a gyilkosságokért azonban soha sem ítéltek el senkit. Ez az ügy volt az FBI első valódi sikere.

Bár ekkor John Edgar Hoover volt a Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, Clint Eastwood 2011-ben bemutatott filmjével ellentétben Scorsese alkotásában nem DiCaprio bújik újra a közhivatalnok bőrébe, helyette Tom White nevű karaktert fog alakítani.

Eddig szóba sem került, hogy Robert De Niro is szerepet kapna a Killers of the Flower Moon-ban, DiCaprio is csak a hollywoodi színészcéh díjátadó gáláján beszélt róla.

„Szerencsés vagyok, hogy mindkettejüket az alkotótársamnak hívhatom. Bob-ot az Ez a fiúk sorsa, Marty-t pedig a New York bandái óta. Most, hogy harminc évvel később újra egy filmen dolgozhatok Bob-bal Scorsese készülő drámájában, az egy óriási megtiszteltetés”

– nyilatkozta a színész a CinemaBlend-nek.

Bár még csak mostanában mutatták be Scorsese legújabb filmjét, Az ír-t, amit tíz Oscar-díjra is jelöltek, de máris három projekten is dolgozik. A fent említett Killers of the Flower Moon-on kívül egy Theodore Roosevelt-ről szóló életrajzi filmen, és egy dokumentumfilmen, ami New York '70-es évekbeli zenei életéről fog szólni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás