promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jimmy Hoffa fia Scorsese-t és De Niro-t is meg akarja ölni
Borítókép:  Yahoo News
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Chuckie O'Briennek nagyon nem tetszett Martin Scorsese The irishman című filmje.

Martin Scorsese ismét maradandót alkotott a The irishmannel, a kritikusok odáig voltak a mester gengsztereposzáért, és a nézők többsége is pozitívan vélekedett a látottakról. A filmet öt kategóriában is jelölték Golden Globe-ra, díjat végül egyik kategóriában sem kapott. Mi több, a 34 jelölést csupán csak 2 aranyszoborra tudta váltani a Netflix.

Bár a The irishmannek mindenhol sikere van, két ember teljesen felháborodott rajta. Jimmy Hoffa fogadott fia, Chuckie O'Brien, és annak mostohafia, Jack Goldsmith véleménye a New York Times-ban jelent meg. Goldsmith szerint a film teljes mértékben fikció, és mostohaapja ábrázolása nem fedi a valóságot. Az 57 éves jogász O'Brien véleményét is tolmácsolta:

„Az egyik leghiteltelenebb film, amit valaha láttam.”

Jimmy Hoffa fogadott fiának állítólag annyira nem tetszett a film, hogy a megtekintése után meg akarta fojtani nemcsak a rendezőt, de az egyik szereplőt is:

„Szeretném elkapni ezt a Scorsese-t és megfojtani, mint egy csirkét. És miután vele végeztem, elkapnám azt a másik senkiházit, azt a csávót, aki az írt játszotta.”

Utóbbiban Robert De Niro-ra gondolt O'Brien. Még mielőtt bárki megijedne, és aggódni kezdene Scorsese vagy a színész testi épségéért, Goldsmith szerint nem szabad komolyan venni a mostohaapja fenyegetését:

„Chuckie túl gyenge már ahhoz, hogy fenyegetést jelentsen, és nyilvánvalóan nem is fenyegetésnek szánta ezt. Ez egy segélykiáltás egy élete végénél járó férfitől, akit megaláztak és tönkretettek azokkal a nyilvános hazugságokkal, amiket nincs ereje helyrehozni.”

Az, hogy Goldsmith kamufilmnek nevezte a The irishmant, egyáltalán nem meglepő abból a szempontból, hogy a legtöbb valós eseményeken, vagy valós személyeken alapuló alkotásokat gyakran érik ilyen kritikák. A Volt egyszer egy Hollywoodnál például Bruce Lee lánya akadt ki, mert szerinte a rendező egy „arrogáns seggfejnek” állította be édesapját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás