promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Christopher Nolan új filmjében valóban felrobbant egy Boeing 747-est
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christopher Nolan rendező elárulta, hogy a Tenet forgatásán valóban egy egész repülőgépet tesznek tönkre, de nem ez a meglepő a dologban.

Nagyon úgy néz ki, hogy Christopher Nolan filmje lesz az első olyan blockbuster, ami moziban fog debütálni a járvány lecsengése után. Az alkotás marketingje zakatol, mivel nem olyan rég megérkezett az új előzetes, és a stúdió meg is erősítette, hogy jelenlegi állás szerint tényleg tartani fogják magukat az eredeti premierdátumhoz. A Tenet Amerikában július 17-én, míg nálunk szokás szerint egy nappal korábban, július 16-án csütörtökön kerülhet a mozikba.

A friss előzetesben látni lehet rengeteg új akciójelenetet, és a legvégén azt is, ahogy elkezd felrobbanni egy Boeing 747-es repülőgép. Nolan már korábban is nyilatkozta, hogy ez lesz a legambiciózusabb alkotásuk, és a rengeteg újítás mellett sok klasszikus megoldásba is bele fogunk futni. Ezek közé tartozik a repülőgép lezúzása is.

Nolan akciói ismét rendkívül látványosak lesznek, és ő mindig el tudja hitetni velünk, hogy ezek a dolgok igazából megtörténnek. (Többnyire tényleg megtörténnek.) Ma már a repülőgép felrobbantását miniatűr modellekkel és vizuális effektekkel oldanák meg, utóbbi pedig igazán borzalmasan is el tud sülni. Legutóbb az új Terminátorban láthattunk erre rendkívül pocsék megoldást, a Tenetben azonban nem cicóznak, és valóban a levegőbe röpítenek egy Boeing 747-est.

Ezt olykor bevállalják a rendezők, de Nolan kijelentése még így is meglepő volt, mivel azt nyilatkozta a Total Filmnek, hogy egyszerűen így volt a legolcsóbb.

„Kaliforniában voltunk helyszínbejárásan, és akkor találtunk rá rengeteg régi repülőgépre. Elkezdtünk kalkulálni, és akkor jöttünk rá, hogy jobb venni egy ilyen repülőt és azt felrobbantani, mint makettet építeni vagy CGI-t használni”

– mondta a rendező, aki tényleg hirtelen felindulásból vette meg a gépet a költségvetésből. Mintha bemennél alapvető dolgokat venni a boltba, de megkívánnál egy kis édességet. Afféle impulzusvásárlás.

Végül a speciális effektusokért felelős Scott Fisherrel, és a díszlettervező Nathan Crowleyval hozták össze a jelenetet.

Robert Pattinson is szerepel a filmben, aki csak annyit tett hozzá:

„Sosem gondoltam volna, hogy megtörténhet velem, hogy egy igazi 747-est robbantsanak fel mellettem”.

Hát, Nolan megcsinálta! A Tenet tehát 2020. július 16-án debütál nálunk, ha minden jól megy.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás