promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bejelentést tett J.K. Rowling
Borítókép:  ContextUs
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyermekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, az igazságról és a hatalommal való visszaéléséről szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban.

A gyermekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön erre a célra létrehozott internetes oldalon, ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik. Az írónő azt mondta,

„a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani különös, nyugtalanító időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az álmodozást a kijárási korlátozások idején”.

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában, több nyelven is meg fog jelenni. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

Az olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás